Hunedoara: Încă o persoană mușcată de viperă în Masivul Retezat

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În jurul orei 21.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgență 112, să intervină pentru salavarea unei persoane mușcată de viperă. Conform datelor furnizate de apelant, persoana în vârstă de 27 ani, student, desfășura activități de cercetare în Rezervaţia Ştiiţifică Gemenele din masivul Retezat.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara format din 5 salvatori montani. De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă.

Datorită accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pedestru, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel salvatorii au ajuns la victimă după ce au mers aproximativ 3 ore.

La momentul sosirii echipajelor la faţa locului, victima era conştientă şi prezenta muşcături la nivelul gleznei.

Victima a fost transportată cu targa de echipajul din cadrul Serviciul Județean Salvamont Hunedoara şi predată echipajului SMURD.  I-a fost administrat serul antiviperin, a fost stabilizată hemodinamic şi  transportată la Spitalul Judeţean Deva.

Recomandăm pe această cale persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie regulilor specifice de protecţie cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate şi după o perioadă mai mare de timp.

Pe data de 7 iulie, o persoană în vârstă de 65 de ani a fost mușcată de viperă în zona Retezatul Mic. Victima a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul din Târgu Mureș.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here