Salvamont Mureș: Recomandări pentru cei care aleg să parcurgă trasee montane

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Pentru că suntem în plin sezon estival, și numărul turiștilor, care aleg să parcurgă trasee montane este din ceea ce mai mare, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș recomandă următoarele:

— Înainte de plecare în excursie informați-vă despre traseul turistic pe care doriți să îl parcurgeți, gradul de dificultate al acestuia și starea vremii. Aceste informații vă sunt oferite gratuit de către echipele salvamont din județul Mureș oricând și mai ales actualizate permanent.

— Plecați la drum echipați corespunzător sezonului și adecvat pentru traseul ales. În rucsac puneți minimum necesar, dar nu neglijați elementele de bază, care sunt: harta zonei, telefonul mobil încărcat, lanternă, trusă de prim ajutor, apă și alimente suficiente pentru parcurgerea traseului. Nu plecați singuri la drum și nu vă abandonați colegii pe traseu.

— Înainte de plecare să anunțați măcar o persoană din familie sau echipele salvamont din zonă asupra traseului pe care doriți să parcurgeți, și să preconizați și un timp de întoarcere. În orice situație în care vă simțiți în nesiguranță pe munte, sau s-a produs un accident, păstrați-vă calmul și unitatea grupului. Sunați la dispeceratul național Salvamont la numărul 0725826668 sau la numărul unic de urgență 112. Dacă aveți smartphone instalați pe el aplicația salvamont (gratuit), aplicație care vă permite să transmiteți echipelor de salvamontiști coordonatele GPS a locației în care vă aflați. Aplicația salvamont a fost lansat de Vodafone, dar poate fi utilizat și în celelalte rețele mobile și permite pe lângă accesul la informații la zona montană și transmiterea unui semnal de urgență.

Echipa Salvamont Mureș vă dorește ture fără accidente.

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here