Opt migranți înghesuiți într-un autoturism, depistați de polițiștii de frontieră de la Vărșand

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, au depistat opt cetățeni din Pakistan și Irak, care încercau să ajungă ilegal într-un stat din Spațiul Schengen, cu ajutorul unei călăuze de origine română.

În data de 07.07.2017, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, au declanșat o acțiune specifică pentru combaterea migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 03.30, aceștia au oprit pentru control, pe DN-79A, la ieșire din localitatea de frontiera Socodor, județul Arad, un autoturism care se îndrepta spre granița cu Ungaria.

La volanul mașinii se afla cetățeanul român, în vârstă de 26 ani, alături de care se mai aflau, în calitate de pasageri dar și ascunși în portbagaj, opt persoane, șapte bărbați și o femeie. Deoarece pasagerii nu dețineau documente de identitate, aceștia au fost duși la sediul Poliției de Frontiera pentru cercetări.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetățeni pakistanezi și irakieni, cinci adulți cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani și patru minori, având vârste cuprinse între 10 și 17 de ani, toți fiind solicitanți de azil în România.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că șoferul român avea rol de călăuză și urma să îi transporte pe migranți până în apropierea frontierei cu Ungaria, de unde cele opt persoane doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei opt cetățeni din Pakistan și Irak, iar călăuza română este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here