Atenționare de călătorie Muntenegru – Incendii de vegetație

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că, în ultima perioadă, s-au produs mai multe incendii de vegetație din cauza temperaturilor foarte ridicate. Autoritățile muntenegrene depun toate eforturile pentru stingerea acestora în cel mai scurt timp și gestionarea cât mai eficientă a acestui fenomen destul de frecvent în perioada estivală.

Dacă, în situația puțin probabilă, cetățenii români sunt afectați de situația din atenționare, sunt rugați să o semnaleze de urgență și să respecte instrucțiunile autorităților muntenegrene care acționează la fața locului — Pompieri, Poliție, etc. Numere utile de telefon: 00382 122 (Poliție), 00382 123 (Pompieri), 00 382 124 (Ambulanță).

Pentru cei care tranzitează cu mijloace rutiere teritoriul muntenegrean, informații suplimentare pot fi obținute, permanent, 24 ore / 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon +38219807, +38220234999 și +38263239987.

Cetățenii români, afectați de situație, pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorica: +38220618041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Podgorica: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://podgorica.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îți poate salva viața!’.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here