Cadre didactice, cercetate pentru corupție! Percheziții în derulare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În aceste momente, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 13 percheziţii domiciliare, pentru documentarea activității mai multor cadre didactice universitare, bănuite că ar fi pretins și primit foloase necuvenite, cu ocazia organizării și susținerii unor examene.

La data de 3 iulie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 13 percheziţii domiciliare.

Acțiunea se desfășoară într-un campus universitar, la birourile și cabinetele unor cadre didactice bănuite de corupție, precum și la locuințele acestora.

Din cercetări a reieșit că mai multe cadre didactice din cadrul unei unități de învățământ superior ar fi desfăşurat activităţi ilegale, constând în pretinderea și primirea unor foloase materiale necuvenite, cu ocazia organizării și susținerii examenelor semestriale sau anuale la diferite discipline de către studenți sau cu ocazia susținerii examenelor de admitere, licență ori acordare a gradației de merit sau a funcțiilor didactice.

De asemenea, în cursul anului școlar, unii profesori universitari ar fi organizat “meditații”  la disciplinele la care sunt titulari şi ar fi fost abordate sau furnizate studenților subiectele de examen.

Vor fi puse în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii acestora şi dispunerii de măsuri.

La operaţiune participă și poliţişti din cadrul I.G.P.R.- Direcția de Investigații Criminale, I.P.J. Ilfov, specialişti criminalişti, precum și jandarmi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here