Atenție în trafic! Avertizare meteorologică cu cod portocaliu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Având în vedere mesajul de avertizare meteorologică cu cod portocaliu

(http://www.meteoromania.ro/anm2/ avertizări) referitor la instabilitate atmosferică deosebită și ploi însemnate cantitativ, emis de Administrația Națională de Meteorologie, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române recomandă

conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteza viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Întrucât vântul puternic afectează întotdeauna buna desfășurare a circulației rutiere, îi atenționăm pe șoferi cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

Conducătorii auto trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuiesc evitate oprirea/staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here