Persoane din Hunedoara, Ilfov și București, cercetate pentru un prejudiciu de 1.000.000 de euro

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Zece persoane din Hunedoara, Ilfov și București sunt cercetate de polițiști pentru crearea unui prejudiciu de 1.000.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul achizițiilor de deșeuri metalice.

La data de 30 iunie a.c., în urma investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice Giurgiu s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei persoane din Hunedoara, șase persoane din Ilfov și unei persoane din București, bănuite că, în perioada octombrie 2011 – decembrie 2013, ar fi constituit un grup infracțional în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astfel, în cursul anului 2011, o persoană din Hunedoara și una din Vidra ar fi inițiat grupul infracțional la care au aderat și celelalte persoane, desfășurând comerț cu deșeuri feroase și neferoase, precum și materiale de construcții, pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și Hunedoara, creând un prejudiciu bugetului statului de aproximativ 1.000.000 de euro.

Unul dintre membri grupării, un bărbat, de 54 ani, din Hunedoara, ar fi achiziționat importante cantități de deșeuri metalice de la persoane fizice, din platformele siderurgice Călan și Hunedoara, iar pentru a eluda plata către bugetul de stat a taxelor datorate –  contribuția la fondul de mediu și impozitul pe venit, achizițiile nu ar fi fost înregistrate în contabilitatea societății la care era administrator. Deșeurile metalice ar fi fost livrate în numele unor societăți tip fantomă, administratori sau împuterniciți ai acestora fiind membri de familie ai bărbatului sau persoane fără posibilități financiare, a căror activitate a fost coordonată în mod direct de acesta împreună cu un alt membru al grupării.

În baza facturilor fiscale emise, societățile beneficiare ale deșeurilor și materialelor de construcții achitau contravaloarea acestora în conturile societăților de unde proveneau aceste facturi, banii fiind retrași numerar în aceeași zi sau în ziua următoare.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva persoanelor în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare a banilor.

Pentru trei persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 30 iunie a.c..

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here