Vezi care este starea de sănătate a militarilor implicați în accidentul rutier din 29 iunie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Nouă din cei 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte ‘Dragoslavele’, răniți în accidentul rutier care a avut loc joi, 29 iunie, în apropierea localității Valea Urdei, județul Argeș, sunt internați în spitalele militare din București, Brașov și Pitești.

I. Șase militari au fost transferați de la Spitalul Municipal Câmpulung la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ (SUUMC), astfel:

— la ora 4.30 — doi pacienți, transportați pe cale aeriană, la Unitatea de Primire Urgență a SUUMC, cu un elicopter IAR 330 MEDEVAC, din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni. Asistența medicală pe durata transportului a fost asigurată de personal medical specializat din cadrul bazei aeriene.

— la ora 4.45 — patru pacienți, transportați pe cale rutieră, cu o autospecială de transport victime multiple, din cadrul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Asistența medicală pe durata transportului a fost asigurată de personalul medical specializat al SMURD.

În timpul transportului aerian, respectiv rutier, nu au avut loc incidente care să pună în pericol viața pacienților. Aceștia au fost preluați pentru evaluarea medicală, stabilirea diagnosticului și instituirea conduitei terapeutice chirurgicale și medicale de către o echipă multidisciplinară, constituită din medici specialiști în urgență, neurochirurgie, chirurgie toracică, chirurgie generală, ATI, ortopedie-traumatologie și imagistică medicală.

La prezentare, toți pacienții erau echilibrați hemodinamic și respirator, cu medicație antialgică, conștienți și cooperanți.

În urma consulturilor de specialitate și a investigațiilor clinice și paraclinice efectuate până în prezent, diagnosticele sunt următoarele:

1. Pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor; contuzie torace cu fracturi sternale fără deplasare; traumatism vertebral toraco-lombar cu fracturi tasare T 11, T 12, fără semne neurologice. Pacientul este internat în Secția Clinică Chirurgie Toracică;

2. Pacient cu politraumatism prin accident rutier; contuzie toracică ușoară; traumatism vertebral cervico-toracic C7, C1; contuzie abdominală; contuzie minoră genunchi drept. Pacientul este internat în Secția Neurochirurgie;

3. Pacient cu politraumatism prin accident rutier; contuzie severă toracică cu fracturi costale C2, C3, C4, C5 stânga și C10 dreapta, cu revărsat pleural bilateral; traumatism vertebral lombar, cu fractură apofize transverse L2, L3 și L4 deapta și L1 stânga, fără semne neurologice; contuzie abdominală minoră. Pacientul este internat în Secția Neurochirurgie;

4. Pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor nivel I; traumatism sternal minor; fracturi arcuri costale C3 anterior și C4 posterior; fractură luxație de pumn stâng cu fractură epifiză distal radius și stiloidă ulnară cu deplasare; fractură maleolă tibială stângă, cu deplasare; plagă înțepată față anterioară 1/3 medie gambă dreaptă; plăgi escoriate prespinale gambă dreaptă. Pacientul este internat în secția Ortopedie-Traumatologie și este pregătit în vederea realizării, în cursul dimineții, a intervenției chirurgicale de reducere sângerând, fixare internă gleznă dreaptă, reducere deschisă a luxației radio-carpiană și fixare internă a epifizei distal de radius, cu posibilitatea montării unui fixator extern, în funcție de câmpul operator;

5. Pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumantism craniocerebral minor; traumatism vertebral cervical C2; contuzie genunchi drept; contuzie minoră toraco-abdominală. Pacientul este internat în Secția Neurochirurgie;

6. Pacient cu politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-cerebral minor; contuzie toraco-pulmonară cu fractură de stern; contuzie minoră abdominală; policontuzii genunchi bilateral. Pacientul este internat în Secția Clinică Chirurgie Toracică.

II. Doi răniți au fost transportați de la locul accidentului la Spitalul Militar de Urgență ‘Regina Maria’ din Brașov, iar starea lor de sănătatea este următoarea:

1. Pacient cu diagnostic la internare: fractură 1/3 externă claviculă stânga, TCC minor fără lateralizare, evoluție favorabilă, rămâne internat în secția ATI;

2. Pacient cu diagnostic la internare: politraumatism în urma unui accident rutier, TCC minor fără lateralizare, BCS 15 puncte, plagă contuză vertex, plăgi escoriate facial, contuzie coapsă dreapta treime medie, contuzie gambă stânga, evoluție favorabilă, rămâne internat în secția ATI.

III. Cel de-al nouălea militar rănit în acest accident a fost transportat de la locul accidentului la Spitalul Militar de Urgență ‘Dr. Ion Jianu’ din Pitești. Pacientul este în stare stabilă și se află în afara oricărui pericol.

Toți pacienții sunt sub supraveghere medicală, urmând tratament pentru profilaxia durerilor, corticoterapie, antibioterapie, profilaxia ulcerului de stres și stabilizarea parametrilor biologici, fiind evaluați din punct de vedere neurologic și neurochirurgical, în evoluție.

În funcție de evoluția stării de sănătate echipa medical multidisciplinară va decide timpii intervențiilor chirurgicale sau a procedurilor de mobilizare și începerea programului de recuperare.

Vom reveni cu informații suplimentare, pe măsură ce vor apărea noi date medicale, semnificative pentru evoluția stării de sănătate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here