Brașov: Autocar răsturnat pe DN73 A! A fost activat Planul ROȘU de intervenție! 36 de persoane rănite

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Accident grav în această seară pe Drumul Național 73 A, între Râșnov și Pârâul Rece! Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat într-un șanț

Din cauză că numărul victimelor depășea 10 persoane, a fost activat Planul Roșu de intervenție, la nivelul județului Brașov. Opt ambulanțe ale Serviciului Județean, trei echipaje SMURD, trei echipaje de descarcerare și trei echipaje de pompieri au fost trimise imediat la fața locului.

În scurt timp, alte echipaje SMURD din județele limitrofe, pentru transport victime multiple, au fost solicitate la fața locului.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, intervenția a fost extrem de dificilă din cauza instabilității autocarului. ”Dacă o manevră ar fi fost efectuată greșit exista riscul ca autocarul să se răstoarne și echipajul care intervenea să fie prins sub autocar.” A mai spus acesta pentru Transilvania News.

36 de persoane au fost rănite, acestea fiind evacuate de către echipele de salvare și transportate la Spitalul Județean Brașov și la Spitalul Militar. Toate victimele sunt conștiente, au suferit diverse leziuni, acuzau diverse dureri.

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române accidentul s-a produs în jurul orei 18:50, iar traficul a fost blocat în ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării la fața locului.

Din primele informații a reieșit faptul că șoferul autocarului, în care se află 37 de pasageri adulți s-a răsturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului în curbă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here