Inundații și mii de abonați fără curent electric, în Bistrița Năsăud

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Județul Bistrița Năsăud s-a aflat, până la ora 19.20, sub incidența unei avertizări cod portocaliu de ploi.

Pe numărul unic de urgență 112, au fost înregistrate mai multe apeluri prin care a fost solicitată intervenția echipajelor specializate, după cum urmează:

Curți și beciuri inundate în municipiul Bistrița (străzile Dogarilor, Mihai Eminescu – operator economic, Ecaterina Teodoroiu – grădiniță, Albert Berger, Iulia Hosu, Colinei, Independenței) şi orașul Năsăud – strada Horea.

Două echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și unul de la Secția de Pompieri Năsăud, cu trei motopompe, sprijiniți de trei echipaje de pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita, au acționat în sprijinirea populației pentru evacuarea apei din curți și beciuri.

De asemenea, au fost afectate două linii de medie tensiune (Năsăud – Beclean și Bistrița – Şieuț), cu aproximativ 2500 de abonați. Echipaje de la furnizorul de energie electrică sunt în teren, pentru remedierea problemei.

Şi în municipiul Bistrița, aproximativ 2000 de abonați din zona de nord a orașului au rămas fără energie electrică după ce un transformator electric s-a ars. Echipaj de la furnizorul de energie electrică intervine pentru remedierea problemelor.

Distribuitorul de apă din municipiul Bistrița a avut, până la această oră, peste 30 de solicitări venite din partea populației afectată de furtună.

Pe raza localității Rodna, CLSU a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, curățarea, cu ajutorului unui buldoexcavator, a unei porțiuni de cca. 200 m din DN 17 D (pe un singur sens de mers) și a aluviunilor care au spălat trei drumuri comunale.

Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud, prin dispeceratul comun ISU – SAJ, monitorizează în permanență situația operativă din teren.

Situația este în dinamică, revenim cu date suplimentare.

Revenire ora 19.50. Defecțiunile la transformatorul electric din municipiul Bistrița au fost remediate, la fel şi pe linia electrică dintre Năsăud şi Beclean.

#CJSU_BN #POMPIERII #COD_PORTOCALIU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here