Ediția cu numărul XII a Sibiu Fringe Festival a ajuns la final

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Duminică, 18 iunie 2017, s-a tras cortina peste cea de-a XII-a ediție a Sibiu Internațional Fringe Festival. Între 9 și 18 iunie 2017, Sibiul a devenit scena principală a teatrului independent românesc și reușit să aducă în fața iubitorilor de teatru un repertoriu dedicat genului comic. Cele mai bune spectacole de comedie din zona independentă au ajutat la o ediție cu derulare fericită.

După 10 zile pline de spectacole potrivite pentru toate vârstele, Compania de Teatru BECOME pune punct unei manifestări de excepție. În ultimele 10 zile, Sibiul a fost capitala teatrului independent, unde numeroase trupe din toate colțurile Țării au poposit în fosta capitală culturală europeană, în spații culturale independente sau neconvenționale. Minute în șir de aplauze, actori profesioniști, săli pline de spectatori, biletele epuizate si oamenii care au plecat acasă cu zâmbetul pe buze sau venirea în premieră pe scena Fringe a actorului Ioan Isaiu, au contribuit la lista cu ingrediente necesare, pentru că Fringe Festival Sibiu să marcheze și în acest an o ediție de succes.

‘A fost una dintre cele mai reușite ediții ale festivalului. Toate sălile au fost arhipline cu sute de bilete vândute. A fost o încununare a eforturilor noastre și le mulțumesc spectatorilor ce au îndrăznit să vină la Sibiu FRINGE’, a spus Cătălin Grigoraș, președinte Sibiu Fringe Festival.

După aplauzele și succesul de anul trecut, Sibiu Fringe Festival a adus și la ediția din acest an diverse spectacole pentru copii. Magia poveștilor a fost adusă pe scenele SIBIU FRINGE de spectacole ce oferă posibilitatea celor mici să folosească arta ca mijloc de comunicare.

Piesa de final a fost un IMPRO SHOW jucat de Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu, Andrei Dunaev, Raluca Eremei Barza, Cătălin Grigoraș, un show de improvizație, în care publicul a fost cel care a ales de data aceasta scenariul. Un spectacol în care publicul a dat verdicte sau chiar soluții, un spectacol în care spectatorii au fost vioara principal.

‘Un festival care respiră vigoare, ambiție, curaj, încăpățânare, hotărâre, determinare, neîndrăznind altceva să arate decât că teatrul, cel de bună calitate, se poate face și dărui, chiar mărturisi, liniștit sub aceeași umbrelă. Și nu e o provocare, ci un frumos îndemn la bucurie întru armonie. Fringe Festival Sibiu îndeamnă la libertate. Libertatea de a fi și de a te exprima’, mărturisește Radu Botar — actor și regizor, pionier al teatrului independent din România.

Fringe Festival are drept scop promovarea artiștilor independenți și a spectacolelor pe care le creează, și își propune să aducă în prim-plan spectacole de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România. Sibiu Fringe Festival este un punct de întâlnire al comunității teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta și un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producții de gen. Fringe Festival încearcă, în fiecare an, să le dăruiască tuturor celor care intră în sălile de spectacol câteva ore de răgaz mental.

Amintim că din acest an, Sibiu Fringe Festival este singurul din țară care stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regăsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here