O importantă delegație din Landul Brandenburg vizitează Regiunea Centru!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

La începutul săptămânii viitoare, Regiunea Centru va fi gazda vizitei oficiale a delegației Landului Brandenburg, condusă de doamna Anne Quart, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Justiție, pentru Afaceri Europene și Protecția Consumatorului din acest land german. Această vizită are rolul de a intensifica transferul bilateral de bune practici în procesul de dezvoltare regională. Delegația germană se va afla în Regiunea Centru în perioada 18-21 iunie 2017, în data de 19 iunie fiind programată semnarea unui Acord de Colaborare între ADR Centru și Landul Brandenburg, la Alba Iulia, iar în 20 iunie, la Sovata — Mureș, doamna Secretar de Stat va avea o întrevedere oficială cu membrii CDR Centru.

Pornind de la interesul comun al Ministerului pentru Justiție, Afaceri Europene și Protecția Consumatorului din Landul Brandenburg și al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, privind dezvoltarea continuă a colaborării bilaterale și pentru extinderea pe termen lung a schimbului de experiențe, Secretarul de Stat în cadrul Ministerului de Justiție, pentru Afaceri Europene și Protecția Consumatorului, doamna Anne Quart, va discuta cu oficialitățile române despre stadiul actual și rezultatele parteneriatului dintre cele două regiuni, dar și despre posibilitățile de extindere a cooperării.

Programul vizitei oficiale a doamnei Anne Quart include întâlniri de lucru cu conducerea CJ Alba, a Primăriilor din Alba Iulia și Sebeș, dar și vizite la mai multe proiecte finanțate cu fonduri europene. Luni, 19.06.2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, începând cu ora 11.45, va avea loc un Briefing de presă și evenimentul de semnare a Acordului de cooperare dintre Ministerul de Justiției, Afaceri Europene și Protecția Consumatorului din Brandenburg și ADR Centru. În cadrul acestui acord se stabilesc câteva priorități pentru cooperarea dintre Landul Brandenburg și Regiunea Centru, în domeniile: formare profesională, activități și întâlniri bilaterale ale tinerilor, sprijinirea colaborării în domeniul societății civile și al ONG, parteneriate școlare, dar și între orașe, politici inteligente de promovare, precum și domeniul energiilor regenerabile. Prin intermediul acestui Acord de parteneriat nu se vor crea obligații financiare pentru niciuna dintre părțile semnatare.

Delegația germană condusă de doamna Anne Quart, Secretar de Stat în Landul Brandenburg, Germania, include și întâlnirea de lucru cu membrii CDR Centru, la ședința acestui for deliberativ, eveniment care va avea loc în data de 20 iunie 2017, la Hotel Aluniș din Sovata. În cadrul acestei întrevederi, doamna Anne Quart va fi informată de către conducerea CDR Centru asupra stadiului dezvoltării Regiunii Centru și va participa la discuțiile privind viitoarele proiecte finanțabile prin programele europene, cu fonduri nerambursabile.

De la Sovata, delegația germană, însoțită de membrii Reprezentanței pentru chestiuni de Parteneriat bilateral între Landul Brandenburg și Regiunea Centru, vor participa la mai multe vizite de documentare, atât la proiecte finanțate prin POR 2007-2013, cât și la obiective de mare interes în Sighișoara și Sibiu, în acest din urmă oraș fiind organizată o întâlnire cu importanța comunitate germană, dar și întrevedere cu Consulul Germaniei, doamna Judith Urban.

Prin această vizită a delegației conduse de doamna Anne Quart în Regiunea Centru se vor urmări aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Landul Brandenburg și Regiunea Centru, cu particularizare pentru județele Alba, Mureș și Sibiu, în domeniile dezvoltării urbane durabile și generarea de proiecte finanțabile prin POR 2014-2020, precum și pentru a dezvolta în comun noi instrumente și structuri de promovare investițională, la nivel regional.

Ținând cont de experiența și cunoștințele de care dispune Landul Brandenburg în domeniile de dezvoltare vizate de regiunea noastră, organizarea acestei vizite de lucru în Regiunea Centru va sprijini potențialii beneficiari de fonduri REGIO 2014-2020, inclusiv pe decidenții de la nivelul CDR Centru, de a beneficia de know-how-ul partenerilor germani și pentru a valorifica bunele lor practici în domeniu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here