Alba Iulia: Pe 24 iunie, înainte de Valsul Secolului,în Piața Cetății se cântă Piazzola

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Sărbătoarea Muzicii aduce în Piața Cetății, sâmbătă 24 iunie, de la ora 18, emoția și romantismul tangoului argentinian, în seara dedicată dansului.

Cu sau fără trandafir la rever, cu toc sau la sanda, oricine poate vibra și dansa pe muzica cu care Argentina seduce de secole audiența .

‘Tango in Cetate’ un proiect de exceptie, prezintă autentic și nealterat ritmurile care au facut din Analia Selis veritabila mesageră a acestui gen muzical misterios și pătimaș.

Pentru acest spectacol, binecunoscuta cîntăreață Analia Selis abordează un nou stil de interpretare, pe care l-a deprins în urma unei călătorii la Buenos Aires unde a cunoscut-o pe Amelita Baltar, cea care a fost iubita și cântăreața favorită a lui Piazzolla, fiind cunoscută sub numele de ‘Vocea lui Piazzolla’.

Ceea ce nu puteau artiștii să găsească în România era un interpret la bandoneon, pe care l-au invitat din Argentina. Este vorba despre Omar Massa, venit special pentru acest proiect, care, la rândul său, s-a întâlnit recent cu fiul lui Piazzolla, Daniel și a cântat chiar pe instrumentul celebrului compozitor.

Spectacolul are în centru, așadar, o puternică tripletă argentiniană formată din Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) și Omar Massa (bandoneon), cărora li se alătură doi muzicieni români de reală valoare, Răzvan Suma (violoncel) și Rafael Butaru (vioară). Aranjamentele sunt făcute de Mariano Castro special pentru acest proiect.

Pentru a completa imaginea tangoului argentinian spectacolul va avea o coregrafie specială, prin dansul Cristinei Enescu și al lui Laurențiu Lunghianu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here