Sibiu: Philippe Genty și „Taina sufletului” – o stea pe Aleea Celebrităților și un spectacol eveniment

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

„Taina sufletului”, spectacolul-eveniment realizat de Philippe Genty, cu participarea lui Mary Underwood. Cu umor în crearea de vise și metafore, „Taina sufletului” a fost, pentru publicul prezent în sala Faust a Fabricii de Cultură, o călătorie alături de un om care a împărtășit, prin imagini, marionete, dans și muzică, viziuni ale călătoriei sale interioare – lumea în care sublimul întâlnește spaima și poezia. Foarte bine primită de spectatori, reprezentația va avea parte și de un bis, azi, 15 iunie, la ora 16:00.

Creatorul de teatru contemporan cu marionete, Philippe Genty, va primi o stea pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății din Sibiu în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional de teatru de la Sibiu. Ceremonia va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18:00.

Kibbutz Dance Company a prezentat, la Redal Expo, „Caii cerului”, un dans dinamic și plin de simboluri pentru peisaje, aduceri-aminte în timp și spațiu. Tehnică și foarte lirică, reprezentația a fost aplaudată intens de spectatori, bucuroși de momentul special la care au asistat. „Caii cerului” vor pluti din nou în sala Redal Expo azi, pe 15 iunie, la ora 18:00.

Unul dintre evenimentele mult așteptate ale acestei ediții de FITS este „În aplauzele voastre…omul circ!”, cu cinci reprezentații susținute de David Dimitri, la Baza Hipică transformată în scenă.

Măantrenamatât de multcânderam mic, 8 ore pezi, pentru a putea fi celmai bun, daracum nu maiestenevoiesă ma antrenezchiarașa de mult. Vreausăfiusănătos, atâtfiziccâtșimintal,”transmiteartistuldespremuncalui.Câtdesprespectacolelelui, David Dimitri spune: „Artrebuisă ne diferențiem de clișee, însăeumăfolosesc de eleșiasta face spectacolulsă fie unulcontemporan. (…) O săsunepuțin egoist, dar,atuncicândurcpescenă,îmidoresc ca lumeasă ma aplaude. Cred că e foarte important sămergînșcoli cu circul, pentrucăașacopiiiînvațăceestecircul cu adevărat.”

Secțiunea de circ contemporan a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Australiei, iar la Sibiu a ajuns directorul adjunct al ambasadei Australiei la Atena, domnul Andrea CarloBiggi.

„FITS este un festival care creștepe an cetrece, spectacolelefiind din ceîncemaiimpresionante. Personal, cred că Australia are o povesteinteresantă de arătatîndomeniulartelor. (…) Niciodată nu a fost o perioadămaiinspiraționalăîn Australia decâtacumșisuntemfoartemândri ca putemparticipaîn festival atât de frumos ca FITS undeoamenii se inspirăunii de la alții”, a transmisreprezentantulAmbasadeiAustraliei.

Programulcelei de a șapteazilei de festival esteunul la fel de bogat ca șipânăacum, cu spectacoleîmpărțiteatâtpestradăcâtșiînsălile de spectacole, evenimentepline de dăruire a artiștilorpentrupubliculfestivalului.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeauanaţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şiCărtureşti.

Programul de spectacole al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informaţii sau neclarităţi, vă rugăm să vă adresaţi pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here