Poliția Română: Acțiunea „DRUGS/ALCOHOL”, în toate statele membre ale U.E

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Poliţia Română a acţionat pentru depistarea celor care conduc, pe drumurile publice, în stare de ebrietate. Acţiunea de prevenire a accidentelor rutiere a făcut parte din calendarul de activități al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

             Într-o singură săptămână, poliţiştii rutieri au constatat peste 700 de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În săptămâna 5 – 11 iunie a.c., 2.246 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2017.

Astfel, într-o singură săptămână, în cadrul acţiunii, poliţiştii români au oprit în trafic peste 60.500 de autovehicule şi au constatat 699 de fapte de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi 7 fapte de conducere a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate și 840 de infracțiuni, dintre care 676 contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemple:

  • La data de 8 iunie, ora 16:42, un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Târgoviște, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Calea Câmpulung, din municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive (THC pozitiv). În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii de către conducătorul autovehiculului a infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336 alineatul 2 din Codul penal (Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe).
  • La data de 11 iunie, ora 00:42, un bărbat, de 20 de ani, din Oradea, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism în Oradea, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii de conducătorul autovehiculului a infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336 alineatul 2 din Codul penal.
  • La data de 7 iunie, ora 20:36, un bărbat, de 27 de ani, din Deva, a fost depistat conducând un autoturism, având o îmbibație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii de către conducătorul auto a infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336 alineatul 1 din Codul penal.
  • La data de 10 iunie, ora 23:50, polițiștii au depistat un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Vețel, județul Hunedoara, care conducea un autoturism, în timp ce avea o îmbibație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii de către conducătorul autovehiculului a infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336 alineatul 1 din Codul penal.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here