FITS 2017: mii de oameni pe străzile Sibiului și în sălile de spectacole

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă ‘Zâna, cerbii și tăietorii de lemne’ i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

Și spațiile de interior au fost pline de spectatori dornici să descopere farmecul producțiilor invitate la FITS, filmul, teatrul și dansul aflându-se, ca de obicei, printre preferințele tuturor. ‘Aglaja’, ‘oVIDIus’, ‘Tango la înălțime’, ‘Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal’, ‘Psyche’, ‘Un stejar’ și ‘Metamorfoze’ sunt doar câteva dintre spectacolele care s-au jucat cu casa închisă.

Și seara a fost specială în a doua zi a festivalului, ‘Incursiune în abis’ și ‘Din Guadelupa, cu toată dragostea’ bucurând din nou mulțimea adunată pe Pietonală și în Piața Mare a Sibiului, oferind energie și un strop de adrenalină prin spectacolele vibrante dăruite. Spectatori din toată lumea, unii dintre ei la prima ediție, alții deja oaspeți de demult, s-au declarat încântați de atmosfera de sărbătoare autentică de pe străzile Sibiului.

Și invitații de marcă sunt încântați de ceea ce au descoperit la Sibiu. ‘De acest lucru au nevoie comunitățile noastre artistice și este un lucru minunat ceea ce aveți voi aici în acest frumos oraș: un festival internațional unde toți ne putem întâlni pentru o perioadă de timp pentru a schimba păreri sau idei, iar asta este unic în societatea actuală’, a spus regizorul Robert Wilson despre prezența sa la FITS 2017.

Ziua de 11 iunie continuă expozițiile, conferințele și seminariile din zilele precedente, iar Sibiu Book Festival — Strada cu cărți așteaptă vizitatori cu apariții editoriale dintre cele mai noi și mai diverse. Octavian Saiu se va afla în dialog cu Saviana Stănescu și Jim O’Queen despre teatrul american, iar Pippo Delbono, Simon McBurney și Robert Lepage vor conferenția, la Librăria Habitus, despre teatrul la persoana I.

‘MAL/PRAXIS’, spectacolul care încheie trilogia tânărului regizor și scenarist Bogdan Georgescu (trilogie din care fac parte ‘Antisocial’ și ‘#minor’, de asemenea programate pe 11 iunie), va avea parte de două reprezentații, iar De Staat, trupa olandeză care a primit premiul Edison, cel mai prestigios premiu în materie de muzică din Olanda, va concerta în Piața Mare a orașului, încheind cea de-a treia seară de festival.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 — 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv.

Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești.

Programul de spectacole al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro.

Pentru orice informații sau neclarități, vă rugăm să vă adresați pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here