Au încheiat turul Europei pe biciclete în fața Parlamentului României, pentru a susține educația

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Alex M. Alexandrescu și Silviu Chirilă, doi tineri români stabiliți în Marea Britanie, au pornit pe biciclete din fata Parlamentului britanic si au parcurs 2907 de kilometri până în fața Parlamentului României, cu un scop clar, acela de a sprijini programele de educatie a copiilor defavorizati din România. La sosire, i-au întâmpinat copiii pentru care au strâns mai bine de 2600 de lire donatii.

Călătoria lor a început pe 29 aprilie și s-a încheiat pe 5 iunie, după ce au trecut prin nouă țări (Marera Britanie, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, România). Cei doi sportivi au intrat pe bulevardul Unirii din București purtând setagul României, iar în Piata Constitutiei i-au asteptat, cu baloane, pancarte si stegulete, copiii îngrijiti de Fundatia FARA, pentru care Silviu Chirilă și Alexandru M. Alexandrescu au pornit în această aventură pe două roți. Alături de copii în piață au fost rudele și prietenii tinerilor.

Pentru a-i încuraja pe parcursul excursiei, copiii Fundatiei FARA le-au trimis filmulețe în care răzuiau pe o hartă țările pe care tinerii le lăsau în urmă.

‘Cel mai greu a fost gândul că în fiecare dimineață ne trezim și trebuie să parcurgem 100 de kilometri, și că a doua zi va fi la fel, și a treia zi, și tot așa. A trebuit să ne obișnuim cu durerea constantă în tot corpul, dar chiar si în cele mai grele momente mesajele primite de la copii și de la susținători, precum și donațiile ne dădeau energie să mergem mai departe, ca să ducem această călătorie la bun sfârșit’ — Silviu Chirilă,  initiatorul EnTOURance — London to Bucharest Cycle

Aseară cei doi români au venit în vizită la copiii pentru care au strâns donatiile. Copiii locuiesc în Casa Sf. Gabriel a Fundației FĂRĂ. Cei mici le-au făcut turul casei, apoi împreună au răzuit și România pe harta pe care, mai bine de o lună, le-au urmărit traseul, iar Silviu si Alexandru au trasat cu carioca pe hartă fiecare oraș prin care au trecut în drumul lor de la Londra la București.

‘Dacă prin gestul nostru am reușit să-i inspirăm măcar puțin pe copii să persevereze în tot ceea ce fac, atunci ne-am atins scopul. Este primă excursie caritabilă pe bicicletă pe care o facem și am vrut să fie pentru educație, pentru că este un mijloc sigur de a trece peste problemele vietii. — Alexandru M. Alexandrescu initiatorul EnTOURance — London to Bucharest Cycle

Ideea a găsit ecou în inimile a peste 80 de donatori care au decis să le sprijine inițiativa. Până acum au strâns prin crowdfunding peste 2600 de lire. Tinerii si-au finantat singuri această aventură, astfel încât toți banii donați vor ajunge direct la Fundatia FARA, pentru a-i încuraja pe copiii din casele de tip familial Sf. Nicolae din Suceava si Sf. Gabriel din Popești Leordeni, ai Fundației FĂRĂ, să-și continue studiile.

Alexandru M. Alexandrescu este în Anglia din 2011, când a început studiile la University of Manchester pentru o licență în management internațional cu specializare în studii Americane. În decembrie a absolvit masteratul în analiză economică si strategie. Recent a înfiintat un startup cu alti 3 prieteni.

Silviu Chirilă a studiat din 2010 Universitatea din Southampton, facultatea de Inginerie Electronică, acum este programator la compania McLaren.

Înainte de plecare, Silviu s-a întâlnit cu Iuliana Pătrășcan (Lăpădat) o tânără care a crescut în casa Sf. Gabriel, iar acum locuiește alături de soțul și bebelusul ei la Londra. Iuliana a fost printre primii copii intrati în casa de tip familial, la deschiderea acesteia în 1999. De asemenea, a fost și prima absolventă de facultate din Casa Sf. Gabriel și servește adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casă. Iuliana i-a povestit importanța Fundației FĂRĂ în viața ei.

Despre Fundatia FARA

Fundația FARA este una dintre cele mai mari organizații de caritate din România care se ocupă direct de beneficiarii săi. Este înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România și desfășoară anual, prin cele 14 proiecte ale sale, activități de protecție socială pentru pește 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care nu se află în grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități materiale.

Programele FARA:

Case de tip familial pentru copii care nu se află, permanent său temporar, în grija părinților (Suceava și Popești-Leordeni)

Centre de zi de recuperare pentru copii cu nevoi speciale (Bucuresti, Suceava)

Programe de eradicare a sărăciei prin educație, desfășurate în satele Județului Suceava.

Centre de tranzit tip Foyer pentru tineri în dificultate (Satu Mare, Popesti-Leordeni, Suceava)

Locuinte protejate pentru tineri cu dizabilități (Suceava).

Ambasadorii Fundatiei sunt ASR Printul Charles, Printesa Marina Sturdza si soprana Felicia Filip.

Mare parte dintre cheltuielile Fundației FARA sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie și din activitatea a 46 de magazine de caritate FARA din Londra.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here