Un nou Consulat Onorific al Suediei, deschis marți la Cluj-Napoca

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În cursul acestei dimineți a avut loc deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Suediei la Cluj-Napoca. Extinderea rețelei consulare onorifice vine în sprijinul cetățenilor suedezi și a afacerilor cu capital suedez din regiunea Transilvania. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Excelenței Sale doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România, la sediul companiei Ecolor, acolo unde își desfășoară activitatea noul consulat.

În cursul serii, evenimentul deschiderii va fi marcat printr-o recepție oferită de doamna Ambasador la care vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și reprezentanți ai companiilor suedeze și cetățeni suedezi din Cluj-Napoca, în marea loc majoritate studenți.

Carl Widell a fost numit consul onorific al Regatului Suediei având sediul la Cluj-Napoca. În circumscripția consulară a acestuia se află județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu și Maramureș. Domnul Widell este cetățean suedez și director general al companiei Ecolor.

Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România: ‘Sunt foarte bucuroasă că deschidem astăzi un Consulat Onorific în Cluj-Napoca. Acest fapt va face posibil să fim mult mai activi într-una dintre cele mai dinamice regiuni din România, regiune care reprezintă și destinația multor investiții suedeze. Tot mai multe companii suedeze descoperă această parte a României. Însă orașul Cluj și Transilvania sunt totodată unele dintre cele mai căutate destinații pentru studenții suedezi. Aceștia, în marea lor majoritate studenți la medicină și stomatologie, sunt foarte importanți pentru sistemul nostru de sănătate, după absolvire. Prin experiențele lor de aici, ei crează legături strânse cu România — fapt ce ajută la dezvoltarea continuă a relațiilor bilaterale dintre țările noastre.’

‘Salut deschiderea la Cluj-Napoca a Consulatului Suediei și le doresc suedezilor care au ales să trăiască și să dezvolte afaceri în Cluj și în regiunea Transilvaniei, să se simtă aici ca acasă, ca toți împreună să avem Europa la Cluj, să muncim și să construim o comunitate puternică și coezivă’, a transmis primarul orașului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc.

Carl Widell, Consul onorific al Suediei în România: ‘Sunt onorat că Guvernul Suediei m-a ales să reprezint Suedia în România. Aștept cu nerăbdare să sprijin și să lucrez împreună cu Ambasada Suediei din București. În calitate de consul onorific voi continua să încurajez companiile suedeze să ia în considerare România pentru proiectele lor internaționale, asigurându-i că aici vor găsi nu doar un loc plin de oportunități ci și tot sprjinul pe care îl poate oferi Consulatul. Activitatea noastră va consta și în a oferi asistență consulară cetățenilor suedezi. Totodată, cei interesați vor putea găsi la noi informații despre posibilitățile de studiu și muncă în Suedia.

Sunteți bine-veniți la Consulatul Suediei din Cluj!’

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here