Sibiu: Mărul și țelina, noii colegi de școală!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 15 mai — 9 iunie, 29 de școli din județul Sibiu au răspuns provocării de a desfășura activități educative pentru încurajarea elevilor din clasele 0-VIII să consume fructe și legume. Aceste acțiuni vin în completarea Programului de distribuție a merelor în școli, derulat prin Consiliul Județean Sibiu. Peste 330.000 de kg. de mere românești au ajuns pe parcursul anului la cei 42.000 de elevi în școlile din județ și o dată cu ele multe vitamine, având în vedere că 1 măr echivalează cu 1,5 g vitamina C.

Consiliul Județean Sibiu a alocat pentru aceste masuri adiacente suma de 124.000 lei, din care s-au achiziționat fructe și legume, precum și produse de grădinărit pentru școli: pomi fructiferi, jardiniere, unelte agricole pentru activități care să aducă elevii cât mai aproape de fructe și legume. Astfel, copiii din școlile participante au învățat să cultive pomi fructiferi și legume în curtea școlii, au participat la concursuri tematice, scenete, degustări de fructe și legume — toate cu scopul de a promova alimentația sănătoasă. Cadrele didactice si părinții deopotrivă și-au folosit imaginația pentru a face cât mai atractive zilele tematice dedicate consumului de fructe și legume.

‘Copiii noștri mănâncă ceea ce îi învățam noi să mănânce. De aceea este important să promovăm cât mai mult hrana sănătoasă, consumul regulat de fructe si legume, mai ales proaspete. Astfel ne asigurăm că adulții de mâine vor fi mai sănătoși și mai aproape de natură si sprijinim în același timp producția locala de fructe și legume proaspete. În județul Sibiu, care se mândrește cu titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, cultivăm în mod deosebit aprecierea pentru hrana sănătoasă. Dacă anul trecut au fost doar 7 școli care au organizat activități pentru încurajarea consumului de fructe în rândul elevilor, anul acesta numărul lor a crescut la 29. Mulțumesc tuturor celor care au participat și au contribuit la succesul acestei acțiuni’, a declarat dna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Școlile care au participat la acest program au fost atât din Sibiu — Col. Național ‘Octavian Goga’, Școala Gimnazială Nr. 8, Școala Gimnazială Nr. 21, Sc. Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială Nr. 6, Școala Gimnazială Nr. 4 , Școala Gimnazială ‘Regele Ferdinand’ , Școala Gimnazială ‘I.L. Caragiale’, Liceul Teoretic ‘C. Noica’ Sibiu, Liceul de Artă, Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu — dar și din Mediaș, Cîrța, Avrig, Vurpăr, Micăsasa, Cisnădie, Marpod, Rîu Sadului, Agnita, Mîrșa, Valea Viilor, Ocna Sibiului, Rășinari, Sadu, Chirpăr, Șelimbăr.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here