Sibiu: Bărbați cercetați pentru devalizarea cu circa 3.000.000 de lei a unei societăți comerciale

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii din Sibiu pentru devalizarea cu circa 3.000.000 de lei a unei societăți comerciale și crearea unui prejudiciu la bugetul de stat de 1.500.000, prin derularea de operațiuni comerciale fictive.   

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu au reținut doi sibieni cu vârsta de 38, respectiv 49 de ani, cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni de natură economică.

În fapt, în perioada 2012 – 2013, bărbatul în vârstă de 38 de ani, în calitate de administrator al unei  societăți comerciale de pe raza județului Sibiu, ar fi înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli având la bază operațiuni fictive de prestări servicii.

În acest context, cu complicitatea celuilalt bărbat, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în afara granițelor României, societatea comercială sibiană ar fi fost devalizată cu aproximativ 3.000.000 de lei, bani transferați în afara țării, în conturile celeilalte societăți comerciale, bani retrași ulterior în numerar de bărbatul de 49 de ani.

Totodată, prin evidențierea operațiunilor fictive derulate în numele societății comerciale din județul Sibiu, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei, prejudiciu pentru care au fost propuse măsuri de aplicare a sechestrului asigurator.

Cei doi bărbați au fost reținuți 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și infracțiuni la regimul societăților comerciale, în cazul bărbatului de 38 de ani, respectiv pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, în cazul bărbatului de 49 de ani, urmând ca la data de 7 iunie aceștia să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here