Imaginația contrabandiștilor nu are limite! Vezi ce au descoperit polițiștii după un control în trafic

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În urma unui control în trafic, polițiștii din Satu Mare au descoperit 240.000 de țigarete, atent amabalate în folie neagră și ascunse în compartimentul de marfă al unei autoutilitare, printre plăci de beton. Cel care le transporta a fost reţinut.

La data de 30 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară care se deplasa pe strada Botizului din municipiul Satu Mare.

În urma verificărilor, în autoutilitară, polițiștii au decoperit 24 de baxuri confecţionate din carton şi împachetate în folie neagră, în care se aflau ţigarete   susceptibile a proveni din contrabandă.

Pentru mascarea lor, baxurile erau ascunse în compartimentul de transport marfă și acoperite cu plăci de beton.

La momentul controlului, conducătorul auto, de 34 de ani, din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, nu a putut să prezinte documente justificative pentru marfa transportată.

Din cercetări a reieșit că produsele accizabile ar proveni din Ucraina, acestea neavând banderole de marcaj sau timbru fiscal.

Cele 240.000 de țigarete au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiști.

Față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

La data de 31 mai a.c., instanța a dispus continuarea cercetărilor față de cel în cauză, sub control judiciar.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here