Diversitate pe străzile Sibiului la FITS 2017

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este recunoscut pentru atenția pe care o acordă spectacolelor de stradă din timpul evenimentului, dedicate atât comunității locale – fără sprijinul căreia dezvoltarea festivalului ar fi fost mult mai anevoioasă -, cât și turiștilor care se vor afla în Sibiu în perioada 9 – 18 iunie 2017.

‘Spectacolele de stradă sunt forța acestui festival, iar calitatea lor a crescut de la an la an. Pentru ca sibienii și cei care vin în Sibiu special pentru festival să se poată bucura de calitate și diversitate în artele spectacolului, Piața Mare, Pietonala Bălcescu, Piața Mică și alte spații în aer liber primesc cele mai importante companii în artele spectacolului de stradă care dau farmecul, emotia si marea asteptare pe care Festivalul le aduce an de an’, spune Constantin Chiriac, presedintele FITS.

Compania franceză de teatru Cie Remue Menage dă startul spectacolelor outdoor din cea de-a XXIV-a editie a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. ‘Incursiune în abis’ este o paradă de lumini purtată de ritmul tobelor taiko și de sunete electronice, acompaniate de meduze, stele strălucitoare, un cal de mare maiestuos și de Diavoli de Mare pe picioroange. Circ, muzică, foc, elemente pirotehnice — toate acestea ne poartă într-un univers ce îmbină tărâmul subacvatic cu cel terestru.

‘Acei oameni minunați și mașinăriile lor visătoare’ vin din Franța să anime pietonala Nicolae Bălcescu, îmbinând instalațiile mecanice cu circul, muzica si teatrul. Creațiile companiei P.I.P.O.T.O.T.A.L sunt inspirate dintr-o lume a visului patronată de artificii.

Comparsa Las Monjas ne aduc ‘Farmecul Carnavalului’! Cu o energie debordantă, muzică și dans, lasă loc unor explozii de culori. O atmosferă pe cât de juvenilă, pe atât de extravagantă, condusă de 100 membri plini de entuziasm.

Teatro Laboratorio Isolă di Confine îmbină elemente din Commedia dell’Arte cu muzică pop și cea clasică. ‘Pulcinella în paradă’ este o incursiune fantastică în teatrul italian de stradă: improvizații, măști, muzică și multă voie bună !

Din Coreea de Sud, ‘Zâna, cerbii și tăietorul de lemne’ ne dau întâlnire cu o marionetă-gigant de 6 metri, cerbi care țopăie pe picioroange cu arcuri, un cocoș-robot și familia-de-fețe-zâmbărețe. Basmul tradițional sud-coreean ‘Zâna și Tăietorul de Lemne’ este transpus în fața publicului, pe stradă, sub forma unei reinterpretări teatrale pline de magie.

Sezonul de stradă este susținut și în acest an de Banca Transilvania.

Dedicăm patru zile de festival unuia dintre cei mai mari creatori de circ din lume, David Dimitri, inițiativă pe care FITS intenționează să o aplice și în următorii ani, cu alte companii similare. Este un cadou oferit de festival comunității sibiene (și nu numai), fiind primul spectacol de acest gen care are loc într-un cort de circ, la Baza Hipică Sibiu, str. Vasile Aaron nr. 20.

‘În aplauzele voastre… Omul-Circ !’, eveniment prezentat de Dedeman, este un spectacol de circ contemporan creat si interpretat de un singur om, fără animale și fără alt suport de scenă, fiind o combinație inovatoare de acrobații, mers pe sârmă, muzică și trapez. Prestația să poate fi asemuită cu manifestul unui artist ‘de un talent nebun’ (apreciere făcută de faimosul Maurice Béeart) care vrea să interpreteze cel mai îndrăzneț spectacol de circ din toate timpurile. Îl puteti vedea pe David Dimitri, Omul-Circ, zilnic, în perioada 15 — 18 iunie, după următorul program: joi, 15 iunie și vineri, 16 iunie, de la ora 19:00; sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13:00 și de la ora 19:00, iar duminică, 18 iunie, de la ora 13:00.

Accesul publicului la evenimentele de stradă programate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: 29 mai — 2 iunie, de la ora 9:00 — 20:00; sâmbătă și duminică, 3 și 4 iunie, de la ora 10:00 — 15:00, iar din 5 până în 18 iunie, agenția funcționează în intervalul 9:00 — 20:00. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești.

Programul de spectacole al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a acestuia va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro. Pentru orice informații sau neclarități, vă rugăm să vă adresați pe e-mail la ticketing@sibfest.ro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here