Brașov: Prințul de Wales, la sediul Fundației sale din satul UNESCO Viscri

ARHIVĂ, SURSA FOTO: Transilvania News
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prințul de Wales s-a întâlnit cu membri ai Pro Silva, organizație europeană care susține un management forestier responsabil. În ultimii ani, ASR și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește exploatarea și defrișarea ilegală a pădurilor din Carpați, considerate ultima zona sălbatică a Europei. Pro Silva va deschide o filială și în România.

ASR s-a întâlnit și cu câțiva producători locali de alimente artizanale. Fundația Prințul de Wales România va lansa un nou proiect, prin care va ajuta fermierii din zonele de munte să își dezvolte produsele și să acceseze piețe noi, din România sau din afara granițelor.

Fundația Prințul de Wales România este singura organizație a acestuia din țara noastră și a fost înființată acum doi ani. Organizația susține conservarea patrimoniului cultural, agricultura și dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizația oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meșteșugurilor vechi și stimularea micilor afaceri.

Fundația are sediul în satul Viscri din județul Brașov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1700 a fost transformată în centru de pregătire și pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură și cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională, iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, șuncă, conserve și miere.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here