Protest spontan la DGASPC Sibiu! Angajații au oprit activitatea timp de două ore

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prostest spontan astăzi la DGASPC Sibiu. Conform unui comunicat de presă, în mod abuziv personalul din cadrul aparatului propriu este considerat ca făcând parte din cadrul administrației locale deși aparatul propriu și instituțiile de asistență socială fac parte din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului ca și furnizor de servicii sociale.

Finanțarea sistemului de asistență socială  se realizează în proporție covârșitoare (aprox.90%) din sume defalcate de la bugetul de stat, iar organizarea și funcționarea DGASPC sunt fixate prin hotărâri de guvern iar atribuțiile stabilite prin Lege  și nu sunt la latitudinea Consiliului Județean, deci este ilegal ca grila de salarizare să fie lăsată la bunul plac al consilierilor județeni.

Salarizarea lor și sistemul de sporuri este lăsată la voia întâmplării iar rezultatul este că unele consiliile județene înțeleg și apreciază activitatea DGASPC-urilor, alții nu.

Astăzi, majoritatea angajaților (aproximativ 70) din cadrul aparatului propriu al DGASPC Sibiu, au declanșat un protest spontan în semn de susținere a tuturor funcționarilor publici din administrațiile locale care sunt nemulțumiți-pe bună dreptate- de această lege a salarizării,

Activitatea angajaților este întreruptă aproximativ 2 ore, începând cu ora 11,00.

”Prin acest protest spontan vrem să tragem un semnal de alarmă către Guvern și membrii Camerei Deputaților prin care le solicităm să ne trateze cu aceeași unitate de măsură ca și pe celelalte categorii de bugetari, care au “privilegiul” de a dispune o grilă de salarizare distinctă. Vrem să ne fie apreciate rolul, misiunea și importanța pe care asistența socială o are într-o societate, să se înțeleagă faptul că noi lucrăm cu destinele frânte ale unei pături sociale din ce în ce mai groase și că discrepanțele salariale între colegii din alte DGASPC-uri din țară aduc profunde dezechilibre și nemulțumiri în rândul tuturor angajaților din acest sistem.” a declarat  Maria Popa, reprezentantul angajaților DGASPC Sibiu.”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here