Plantăm fapte bune în România publică Raportul anual 2016: Peste 5.100 de voluntari au plantat aproape 114.000

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Dacă vă întrebați care sunt realizările Plantăm fapte bune în România din 2016, câți puieți, voluntari sau câte hectare au numărat din 2011 și până în prezent, aflați răspunsurile cu un simplu click: http://plantamfaptebune.ro/2016/

Plantăm fapte bune în România publică Raportul anual 2016, în format electronic și oferă celor interesați informații despre venituri, realizări, parteneri sau susținători ai proiectului.

2016 a fost al doilea an consecutiv în care Plantăm fapte bune în România și-a propus să organizeze în luna noiembrie plantare în toată țara într-o singură zi și al doilea an în care a participat și Republica Moldova. România a reușit, Republica Moldova a reușit.

În 2016, peste 5.100 de voluntari au plantat aproape 114.000 de puieți forestieri pe 45 de hectare de teren public neproductiv din 10 județe ale țării. Acest lucru a fost realizat în cadrul a două campanii de plantare: primăvara (trei acțiuni de plantare, în luna martie) și toamna (opt acțiuni de plantare, în luna noiembrie, din care șapte derulate concomitent, într-o singură zi, în șapte județe din România) și o localitate din Republica Moldova.

A fost unul dintre cei mai frumoși ani datorită performanței în organizare (cu o muncă bazată de voluntariat), și a evenimentelor conexe în care s-au implicat plantatorii: Maratonul Internațional București, Semimaratonul Internațional București, Ultramaraton, Iron Man (triatlon) și Swimathon.

În 2016, Plantăm fapte bune în România împreună cu agenția de publicitate Publicis au lansat campania Green Endorsement, care a avut ca scop conștientizarea importanței implicării, ca voluntar, în acțiunile de protecția mediului și încurajarea și recunoașterea celor care se implică în astfel de acțiuni. Voluntarii au obținut satisfacția participării în mod activ la un proiect cu impact pozitiv asupra mediului și o recunoaștere oficială sub forma unui certificat — Green Endorsement Pro sau a unei diplome — Green Endorsement Basic, în funcție de gradul de implicare.

Partenerii instituționali în 2016 au fost: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sponsorii acțiunii au fost: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Kaufland România, Dedeman, Renania, CA Immo, FAN Courier, Coca-Cola HBC Romania și Tibbett Logistics.

Din 2011 și până în prezent, Plantăm fapte bune în România a acționat în 22 de județe — 27.367 de voluntari au împădurit o suprafață de peste 180 de hectare, reușind să planteze 576.143 puieți.

‘Am încheiat un alt an cu succes, an în care inițiativa noastră a mobilizat oameni capabili și motivați, din sfera publică și cea privată. Împreună, am contribuit la creșterea suprafeței împădurite și la dezvoltarea conștiinței societății civile în ceea ce privește pădurile. Echipa ‘Plantăm fapte bune în România’ vă urează o lectură plăcută și vă așteaptă în anii următori la evenimente la fel de frumoase.’

Raportul anual 2016 este disponibil aici: http://plantamfaptebune.ro/2016/

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here