Controlorii de trafic aerian din România, intră în grevă generală!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Traficul aerian aerian din România ar putea fi perturbat începând de mâine, din cauza grevei controlorilor din cadrul sindicatului  Serviciilor De Trafic Aerian Din Romania-Atsr.

”Înainte de momentul declanșării grevei de avertisment a salariaților ROMATSA, sindicatul și-a cerut public scuze pasagerilor pentru disconfortul creat prin întârzierea unor zboruri. Această acțiune a fost un semnal de alarmă către factorii de decizie ai statului român în lupta noastră de a salva ROMATSA de la faliment.

Sindicatul ATSR a făcut tot ce i-a stat putință pentru a evita acest moment. Am așteptat șase luni ca ministerul Transporturilor să ia toate măsurile care se impuneau înaintea zilei de 31 mai 2017, data limită pentru depunerea documentelor necesare care ar fi însemnat doar începutul pentru redresarea ROMATSA.

Din păcate, deciziile și acțiunile de acum ale d-lui Ministru al Transporturilor Răzvan Cuc confirmă că responsabilitatea legală și morală a momentului grevei generale îi revin integral.

Așteptăm scuzele publice ale d-lui Ministru, atât către pasagerii care vor avea suferit în urma grevei, cât și către salariații ROMATSA, jigniți prin atitudinea și declarațiile acestuia.

Suntem alături de colegii de la CNAIR, TAROM CFR, CNAB, care se confruntă cu situații similare și cerem public d-lui Ministru acțiuni ferme și urgente pentru depolitizarea și decăpușarea tuturor instituțiilor aflate sub coordonarea/autoritatea Ministerului Transporturilor.” Se arată într-un comunicat de presă emis de Sindicatul Serviciilor De Trafic Aerian Din Romania-Atsr.

Referitor la anunțul emis de către Sindicatul ATSR cu privire la declanșarea grevei propriu-zise, programată în data de 30 mai 2017, începând cu ora 9,00, managementul RA ROMATSA face următoarele precizări:

– dialogul cu partenerul social, început încă din luna martie 2017, continuă cu maxim de implicare și responsabilitate în vederea identificarii soluțiilor care să conducă la stingerea conflictului de muncă.

– în acest sens, managementul și-a manifestat întreaga disponibilitate, prin negocieri zilnice cu partenerul social, inclusiv sâmbata și duminica, consemnate în procese verbale.

– conducerea ROMATSA R.A. asigură opinia publică de faptul că se vor depune în continuare toate eforturile în vederea încheierii unui acord pentru anularea grevei propriu-zise.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here