Pompierii au derulat 7.200 de intervenții, iar echipajele SMURD au asistat medical peste 6.100 de persoane, săptămâna aceasta

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Pe parcursul acestei săptămâni, pompierii au derulat 7.200 de intervenții, iar echipajele SMURD au asistat medical peste 6.100 de persoane.

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi asigurarea protecţiei comunităţilor rămân obiectivele prioritare ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Complexitatea, intensitatea şi dinamismul diverselor situaţii impun adoptarea rapidă şi implementarea celor mai bune practici menite să asigure dezvoltarea instituţională pe cele două paliere: prevenire şi intervenţie.

PREVENIRE

În perioada 21 – 27 mai a.c., inspectorii de prevenire au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate (comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc.).

Astfel, personalul specializat a desfăşurat 858 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.064 sancţiuni contravenţionale (230 amenzi şi 1.834 avertismente), în cuantum de peste 363.600 lei.

Complementar cu acțiunile de identificare și înlăturare a neregulilor pe linia prevenirii situațiilor de urgență, specialiștii IGSU au prelucrat personalul aflat la locul de muncă asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 1.327 acţiuni de recunoaştere în teren pentru identificarea surselor de alimentare cu apă și familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri.

INTERVENŢIE

În plan operaţional, în perioada 21 – 27 mai a.c., au fost derulate 7.200 intervenţii la nivel naţional, salvatorii fiind solicitaţi la 251 misiuni de stingere a incendiilor, 6.219 acțiuni SMURD (6.176 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 43 misiuni de descarcerare), precum și 720 misiuni pentru deblocare-salvare sau protecție a comunităților.

De asemenea, în cele șapte zile, 6.187 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 60 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate în sprijinul şi pentru cetăţean.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here