VIDEO Bistrița-Năsăud: Operațiune dramatică de salvare! Doi tineri au căzut într-o prăpastie de cca.80 m

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Operațiune dramatică de salvare – zona de munte, între Parva și Sângeorz Băi.

Un autoturism de teren, în care se aflau un tânăr în vârstă de 14 ani și un bărbat în vâstă de 23 de ani, s-a răsturnat într-o prăpastie, la o adâncime de cca. 80 m.

Pentru gestionarea situației au fost alocate un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud Salvamont Bistrița – Năsăud și jandarmii montani Rodna. Ambele victime au fost găsite în afara autoturismului, baiatul în vârstă de 14 ani fiind proiectat din mașină în timpul căderii în prăpastie. Acesta prezenta fractură deschisă la un membru inferior, multiple leziuni și traumatisme, astfel că s-a impus intervenția unui echipaj aerian SMURD.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, din cauza distanței mari pe care salvatorii au fost nevoiți să o parcurgă, pe un teren accidentat și cu înclinație mare. Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost parcurși pe jos, cu echipamentele medicale din dotare.
Intervenția a fost coordonată și gestionată în mod integrat, echipajele de intervenție au avut un partener real în rândul localnicilor, care au spijinit cu mașini de teren și informații utile despre specificul zonei.

 VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here