Atenționare de călătorie Spania – Menținerea nivelului 4 de alertă – ‘risc ridicat’

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei că se menține nivelul 4 de alertă — ‘risc ridicat’ (pe o scară de la 1 la 5), instituit în iunie 2015, cu adoptarea de măsuri de consolidare a securității la frontierele terestre, pe aeroporturi și în zonele turistice. În acest context, reamintim intrarea în vigoare a Regulamentului 458/ 2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen, care instituie măsuri de consolidare a verificărilor la frontierele externe ale UE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid:  +34917344004,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și un telefon de urgență: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://madrid.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here