VIDEO: La 103 ani, doamna Anna ne spune care este secretul longevității! Gătește și face treabă în grădină

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

După mai bine de un secol, trecută prin două Războaie Mondiale, nenumărate încercări de la viață și nu numai, doamna Anna Kovacs din Apața, județul Brașov, a împlinit astăzi vârsta de 103 ani. Întreaga comună i-a trecut pragul să o felicite și să afle câte ceva din povestea de viață a femeii.

Trăiește singură, bărbatul i-a murit acum 41 de ani, iar cel mai important lucru este acela că este sănătoasă. Se gospodărește singură, își face de mâncare și are grijă de mica grădină din fața casei. În plus, bâtrânica are și trei găini pe care le iubește și le hrănește cu mare drag.

Bătrânica susține că cel mai greu a fost în timpul Războaielor Mondiale, dar spune că a trecut peste toate greutățile cu ajutorul lui Dumnezeu și cu un stil de viață echilibrat și activ. Mai mult decât atât, doamna Anna spune că secretul stă și în alimentație, la care a fost atentă în permanență. Nu a mâncat niciodată produse procesate ci doar mâncare gătită făcută în casă.

În fiecare zi Anna se trezește la 5 dimineața, face focul să se încălzească, iese afară la găini, mănâncă și bea o ceașcă de cafea. Ziua continuă cu treburile casnice și cu odihnă pentru a-și recăpăta puterile.

La 103 ani, doamna Anna Kovacs se bucură de vizita vecinilor, dar mai ales de vizita celor doi copii pe care îi are. Un băiat de 76 de ani și o fată de 78 de ani. De ziua ei, bătrânica i-a primit pe toți cei care au dorit să o felicite, s-a bucurat nespus de flori și de dulciuri. Piesa de rezistență a fost un tort de ciocolată pe care l-a gustat de îndată! Se bucură de fiecare zi și își dorește să fie sănătoasă în continuare.

Doamna Anna Kovacs este în evidența Asociației ”Aici pentru Tine” de mai bine de 2 ani de zile și este vizitată ori de câte ori este posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here