Sălaj: Trei bărbați, reținuți pentru operațiuni ilegale cu etnobotanice

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sălaj și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au organizat o acțiune de prindere în flagrant și au efectuat 7 percheziții la membrii unei grupări infracționale, specializată în operațiuni ilegale cu etnobotanice. 3 bărbați au fost reținuți.

La data de 28 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sălaj și ai Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T.Sălaj, au surprins în flagrant delict 3 bărbați, din Şimleu Silvaniei și Zalău, în timp ce comercializau etnobotanice.

Asupra acestora au fost descoperite 12 plicuri de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, în aceeași zi, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de implicare în operațiunile ilicite, în urma cărora au fost ridicate mai multe plicuri cu substanţe interzise.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna septembrie 2016, cei în cauză, împreună cu alte 4 persoane, ar fi constitui un grup infracțional organizat, care ar fi acționat pe raza judeţului Sălaj.

Membrii grupării ar fi achiziţionat substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în vederea comercializării pe raza municipiului Zalău şi a oraşelor Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei.

Polițiștii au pus în aplicare 46 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Față de 3 dintre membrii grupării s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca persoanele în cauză să fie prezentate, astăzi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și deținerea fără drept de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

La activități au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sălaj și Cluj, precum și jandarmi.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here