CFR Călători: Acțiune maraton de control trenuri

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

CFR Călători și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. au desfășurat o acțiune maraton de control în trenuri.

Din cei peste aproximativ 1550 de pasageri care au călătorit în cele cinci trenuri verificate, 153 au plătit preț similar celui de la casa de bilete, iar altor 386 de călători le-au fost eliberate bilete la tarif de taxare în tren.

Au fost verificate următoarele trenuri:

R 8012 Fetești — București Obor;

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

R 8001 București Obor — Constanța;

R8014 Fetești — București Obor;

R 8011 Constanța — București Obor;

R 8002 Constanța — București Obor.

Recomandăm celor care călătoresc frecvent cu trenul, ABONAMENTUL: soluția cea mai avantajoasă, cu reduceri tarifare importante. În plus, pasagerii își pot cumpăra, la unele trenuri, bilete și abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici aferente rangului de tren Regio, (click aici).

Important! Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urca din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligația de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-și cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

Acțiunile de control se vor derula și în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a aduce schimbări în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiții decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atât mai mult cu cât fiecare persoana plătitoare de taxe participă la subvenționarea transportului de călători cu trenul, iar un efort comun aduce beneficii în realizarea unor călătorii civilizate.

Sprijinul susținut al reprezentanților Direcției de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. în aceste acțiuni este foarte important, analizele și statisticile conducând la rezultate încurajatoare.

Pentru a veni în sprijinul acestor acțiuni, recomandam tuturor pasagerilor care întâlnesc situații de călătorie frauduloasă, să semnaleze acest lucru prin accesarea butonului ‘Raportează călătoria fără bilet’ disponibil pe site-ul www.cfrcalatori.ro.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

CFR Călători mulțumește tuturor pasagerilor care își cumpără de fiecare dată bilet de tren!

* Pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmește un proces verbal de contravenție (PVC) conform HG 203/1994, a cărui valoare se compune din:

— amenda contravențională, care este cuprinsă între 250-400 lei;

— tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanța aferentă;

— tarif suplimentar în valoare de 300 lei;

— speze poștale și tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here