Brașov: "Let me explain!" – concert de muzica contemporana la "Reduta"

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Luni 28 noiembrie la ora 19.00, la Centrul cultural Reduta va avea loc concertul „Let me explain!” – primul spectacol de muzica contemporana dintr-o stagiune care se va incheia in primavara anului viitor.

Deja in numeroase orase importante ale tarii – Bucuresti, Craiova, Timișoara, Cluj, Bacău, se desfasoara anual festivaluri de muzica contemporana, aceasta stagiune are menirea de a pregăti organizarea unui astfel de  festival si la Brasov in anii ce urmeaza.

Seria concertelor este deschisa luni de un proiect de autor, al compozitorului brasovean Laurentiu Beldean, care revine în orasul natal după ce a străbătut Europa, fiind interpretat in prestigioase evenimente în străinătate la Salzburg, Berlin, Viena dar si – recent – în festivalul de muzica contemporana de toamna Meridian din Bucuresti.

Noua conducere a Facultatii de Muzica din Brașov a revitalizat colaborarea cu alte instituții culturale relevante din orasul nostru – Centrul Multicultural al Universitatii  Transilvania, Centrul Cultural Reduta, Filarmonica brasoveana și intentioneaza sa stimuleze initierea unui proiect cultural de anvergura, pe filiera Darmstadt-Kronstadt, un festival de muzica contemporana de ultima avangarda.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Ansamblul-atelier „KlanFar-Kommentar” reunit de profesorul si compozitorul Laurentiu Beldean va interpreta luni seara la Reduta urmatoarele piese:

  1. Gaped voices – pentru pian
  2. Let me explain! – pentru cvintet de clarinete si percutie
  3. Stupore. Urmuz…in Memoriam – pentru pian, instalatie si bandă
  4. De(s)figuration(s). Mal Fünf – pentru oboi, trombon, pian, banda si video

Spectacolul multimedia, ce se revendica ca si componenta estetica din a doua modernitate, încorporează teatru instrumental contemporan, performance, klang-instalation si a fost gandit si pus in scena de brasoveanul Laurentiu Beldean.

Interpretii sunt invitati de marca din strainatate, care si-au construit cariere de succes in Anglia, Austria, Belgia si Germania. Astfel, ii veti putea vedea pe Adrian Suciu (pian), Cristina Ordean (oboi), Barrie Webb (trombon), Diana Diaconescu si Valentin Cernat (instalatie), Iulian Rusu si Jenõ Iszàk (clarinet), Mihai Pintenaru (clarinet piccolo), Bogdan Mavroean si Marius Oprea (clarinet bas) si Ovidiu Nauncef (percutie).

Va asteptam asadar luni seara la ora 19.00 la „Reduta”, pentru a va deschide apetitul pentru muzica de ultima avangardã. Intrarea este liberã.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here