Sibiu: Inspecția Muncii a aplicat amenzi de circa 270.000 de euro în cinci zile

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Inspecția Muncii a desfășurat, în perioada 07 — 11 noiembrie 2016, acțiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 269.288 euro, adică 1.211.800 lei. Au fost depistate 83 persoane care lucrau la negru.

În domeniul relațiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 871.800 de lei din care 573.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 324 de angajatori.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 340.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 77 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 896 de angajatori în domeniu.

‘Pentru remedierea deficiențelor constatate au fost dispuse măsuri obligatorii, cu termene concrete de realizare, iar inspectorii de muncă vor urmări îndeplinirea acestora, la termenele de realizare stabilite.’ — Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here