Târgul Olarilor – evenimentul weekendului în Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Mâine, 3 septembrie 2016, și duminică, 4 septembrie 2016, meșterii olari deschid târg în Piața Mare din municipiul Sibiu. Cel mai longeviv eveniment cultural al Sibiului, Târgul Olarilor va marcă a 50-a ediție în acest an.

Din Corund, Braniștea, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare și Obârșa vor veni, la Sibiu, peste 130 de olari, români, maghiari și sași. O parte dintre ei fac parte din acea generație de veterani ai olăritului care sunt apropiați ai Târgului de la Sibiu încă de la începuturile acestuia, contribuind la promovarea artei olăritului și la dezvoltarea evenimentului. Alții sunt tineri care au deprins tainele olăritului de la părinți și bunici, devenind continuatori ai vechiului meșteșug sau inovând pe segmentul ceramică figurativă.

Împreună, meșteri tineri și vârstnici, vor sărbători, alături de vizitatori, jubileul celor 50 de ediții ale Târgului Olarilor.

După tradiție, oferta Târgului din Piața Mare va fi foarte diversificată, de la oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței la instrumente muzicale și ceramică decorativă și figurativă. În plus, copiii pot deprinde tehnici de bază în modelarea lutului și decorarea ceramicii, în atelierul special deschis pentru ei, iar cei mari pot urmări demonstrațiile la roata olarului, oferite de meșteri.

Ediția 2016 a Târgului Olarilor este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ‘Cindrelul-Junii’ Sibiu, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:

Târgul Olarilor se desfășoară în zilele de 3 și 4 septembrie 2016, în Piața Mare din Sibiu, și este deschis vizitatorilor între orele 9.00 — 20.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here