Zeci de gospodării inundate în județul Harghita! Pompierii intervin și la această oră

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Aseară, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre producerea unor inundaţii, în urma ploilor abundente, în satul Poiana Fagului, comuna Lunca de Jos. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 9 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Miercurea-Ciuc cu un autocamion de intervenţie și două motopompe, ulterior deplasându-se și grupa operativă a inspectoratului.

La sosirea gărzii de intervenţie, erau inundate 20 de gospodării (curți) și pivniţele a cinci case de locuit, fiind avariate 6 podețe. Drumul Județean 127A era impracticabil pe o distanță de 4-5 km, fiind blocat de aluviunile și buștenii aduși din amonte. S-au luat măsuri, în cooperare cu Servicul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Lunca de Jos (15 pompieri civili), pentru evacuarea apei din pivniţele afectate, cu ajutorul motopompelor transportabile, intervenţia finalizându-se la ora 21:20.

La această oră, grupa operativă împreună cu un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Miercurea-Ciuc (5 subofiţeri cu o autospecială complexă de primă intervenţie și două motopompe) acţionează, în cooperare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Lunca de Jos (4 persoane cu un utilaj greu – buldoexcavator), Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Lunca de Jos (4 pompieri voluntari cu două motopompe) și lucrători de la Drumuri Județene cu două utilaje, pentru evacuarea apei din 30 de subsoluri afectate de inundații, precum și pentru deblocarea DJ 127A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here