Sălaj: Protejarea mediului de afaceri în atenția polițiștilor

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În perioada iunie-iulie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au cercetat 60 de persoane pentru comiterea de infracțiuni economice.

În acest context, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la structura de profil au constatat 33 de infracţiuni economice. De comiterea acestor fapte fiind bănuite 33 de persoane, dintre care o persoană a fost reţinută și arestată preventiv.

Poliţiştii au constatat nouă fapte de evaziune fiscală, două infracţiuni de abuz în serviciu, o faptă prevăzută de Codul Vamal, 10 fapte de înșelăciune, precum și alte fapte penale reglementate de legislația în vigoare (gestiune frauduloasă, delapidare, conflict de interese etc.).

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au soluționat 27 de dosare penale, în șase dosare fiind propusă soluția trimiterii în judecată. Prejudiciul cauzat în aceste dosare este de 32402 mii lei, din care s-a recuperat 7632 mii lei. În vederea recuperării în totalitate a prejudiciilor create prin comiterea infracțiunilor de natură economico-financiară, au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 20975 mii lei.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Exemplu:

În perioada de referință, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj,cu propuneri de trimitere în judecată, un dosar penal în care au fost cercetați trei inculpați.

În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2011, o societate comercială cu sediul în Județul Hunedoara a înregistrat în evidențețe contabile 162 facturi fiscale care nu au avut la bază operațiuni reale, în scopul de a majora cheltuielile societății și a se sustrage de la plata impozitului pe profit.

Facturile fiscale au fost emise de administratorul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Zalău, în schimbul unui procent din valoarea facturilor emise, acesta fiind ajutat de încă o persoană la emiterea facturilor.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin înregistrarea în evidențele contabile a celor 162 facturi fiscale fictive se ridică la suma de 368,7 mii lei.

În vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpatului, care a administrat societatea din Hunedoara, până la concurența sumei de 368,7 mii lei.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here