Brașov: Amenzi de la Poliția Locală, pentru șoferii care opresc pe pistele pentru bicicliști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Dacă nu îi respecți dreptul biciclistului de a-și folosi banda anume destinată, te poate costa la buzunare, dar și la carnetul de conducere! Este recomandarea pe care o fac șoferilor în trafic, rutieriștii de la Poliția Locală Brașov. Aceștia, zilnic sunt puși în situația de a-i sancționa pe conducătorii auto indisciplinați, care opresc sau chiar staționează pe pistele de bicicliști, punându-le astfel viața în pericol.

Unii deținători de permis auto aleg să oprească/staționeze nu doar pe banda bicicliștilor, ci și pe trotuar, periclitând așadar chiar și siguranța pietonilor, care se văd nevoiți să intre pe carosabil pentru a-și continua drumul.

Conform rapoartelor elaborate, de la începutul acestui an, unii șoferi încă nu și-au însușit pe de-a-ntregul regulile de circulație. Contrar activităților susținute ale rutieriștilor și pe această linie de muncă, numărul conducătorilor auto indisciplinați a rămas același -în medie 25/lună.

Astfel, dacă în prima jumătate a acestui an s-au înregistrat 142 de încălcări ale Codului Rutier (OUG 195/2002 art. 142), în ultimele două luni (iulie, august a.c.) au fost aplicate aproape 50 de sancțiuni în valoare totală de aproximativ 6300 de lei și punctele de penalizare pe permisele auto aferente.

Rutieriștii de la Locală au acționat în tot acest timp și în urma sesizărilor venite din partea brașovenilor, în vederea fluidizării circulației pentru pietoni și bicicliști, în zonele unde șoferii indisciplinați au încercat să pună stăpânire pe benzile destinate vehiculelor cu două roti, dar și pe trotuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here