FOTO/UPDATE Cluj: Pompierii au luptat mai bine de 19 ore pentru stingerea incendiului de la o groapă de gunoi

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Pompierii din județul Cluj, luptă de mai bine de 17 ore, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o groapă temporară de deșeuri, din apropierea Municipiului Cluj Napoca.

”A fost cuprinsă întreaga masă de deșeuri care se afla în groapa temporară, în momentul în care a fost anunțat incendiul, iar din acel moment și până în aceste clipe (ora 12:30), acolo intervin șase autospeciale de stins incendii,cu 20 de pompieri, pentru a stinge toate focarele. În cursul serii, tot ceea ce a însemnat flăcări intense ale incendiului, au fost lichidate, iar în acest moment se lucrează pentru a se stinge focarele care ard mocnit, în masa de deșeuri. Este o intervenție pe care o preconizăm a fi de lungă durată și care necesită a se desfășura cu multă atenție pentru a se evita aprinderea ulterioară a masei de deșeuri.” A declarat pentru Transilvania News, Andrei Biriș, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Cluj. 

Administratorul rampei de gunoi a depus o plângere în acest caz, la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj. Conform purtătorului de cuvânt, Carmen Jucan, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea faptei de distrugere din culpă, iar o echipă de polițiști s-au deplasat deja la locul incendiului, pentru a stabili cauzele producerii incidentului, împreună cu pompierii.


UPDATE: 17:30

Incendiul a fost lichidat după mai bine de 19 ore, timp în care pompierii s-au luptat cu flăcările.

Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deșeuri ardeau în masă, stivele au avut o înălțime considerabilă, iar multiple focare ale incendiului s-au manifestat diferit, pe o suprafață de circa 2000 mp.

Pentru lichidarea incendiului a fost necesară desfacerea stivelor de deșeuri cu utilajele din obiectiv și stingerea lor cu jet de apă în masa deșeurilor, acțiune elaborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate.

O autospecială de stingere a incendiilor va rămâne în continuare la locul evenimentului pentru a limita posibilitățile de reaprindere a focarelor stinse.

FOTO: ISU Cluj

FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj
FOTO: ISU Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here