România atinge un record absolut în istoria Balcaniadei Ecvestre! Cel mai scump cal este evaluat la două milioane de euro

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

278 de cai, din 9 țări, au ajuns la București pentru a participa la Balcaniada Ecvestră. Este un record absolut în istoria de 48 de ani a competiției. Valoarea cailor este estimată la peste 50 de milioane de euro. Cel mai scump exemplar este evaluat la două milioane de euro și aparține unui sportiv din Turcia. Finala Campionatul Balcanic de Sărituri peste Obstacole va avea loc în perioada 1-4 septembrie, la Clubul Regatul Cailor, din apropierea Bucureștiului.

Este prima oară, în 20 de ani, când România îndeplinește toate criteriile cerute de Federația Internațională de Echitație.

‘Modul de organizare a convins delegațiile țărilor balcanice să se înscrie într-un număr atât de mare la competița care va debuta într-o săptămână. Este o onoare pentru Federația Ecvestră și pentru România că vor sosi în țara noastră toți acești campioni. Aceasta demonstrează că suntem în momentul relansării sportului ecvestru în țara noastră. Federația a făcut eforturi uriașe pentru organizare competiției la acest nivel. Așteptăm mii de persoane în tribune. Intrarea este liberă, iar vremea se anunță a fi excelentă’, a declarat Vlad Bontea, președintele Federației Ecvestre Române.

Balcaniada de echitație este  cel mai mare eveniment sportiv pentru profesioniști, din Balcani. La scară internațională, se plasează după Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Campionatele Continentale.

România participă la Balcaniadă cu 40 de sportivi și 50 de cai, la toate cele șase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori și echipe. Țara noatră are șanse mari la medalii, în contextul în care, la competiția de anul trecut, sportivii nostri au câștigat 8 medalii: una de aur, 2 de argint și 5 de bronz.

Prima ediție a Balcaniadei Ecvestre a fost organizată în 1968, la Istanbul. Anul trecut competiția a avut loc la Porto Carras, în Grecia, unde au participat 160 de cai și 120 de sportivi.

În țara noastră, sportul ecvestru se află într-un trend ascendent în ultima perioadă. 500 de sportivi și 600 de cai participă sub egida Federației Ecvestre la concursuri Naționale și Internaționale. Echitația poate fi practicată în toate zonele țării. Există peste 52 de cluburi sportive afiliate Federației Ecvestre Române și 14 herghelii, care oferă cursuri de călărie.

Avem deja cinci cluburi sportive care respectă toate standardele înternaționale: Clubul Regatul Cailor (Adunații Copăceni, Giurgiu), Clubul Equestria (Tâncăbești, Otopeni), care organizează în fiecare an celebrul circuit ecvestru Salonul Calului, Clubul Salina Equines (Turda), clubul Sportiv 163 Plopi (Prejmer, Brașov) și Baza Hipică din Piatra Neamț, unde a avut loc ultima Balcaniadă organizată de țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here