Sibiu: Când oamenii nu ajung la teatru, teatrul vine în cartiere! Vezi programul

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Când oamenii nu ajung la teatru, teatrul vine în cartiere. BIS anunțășaisprezece reprezentații cu cinci spectacole,în cartierele Sibiului.

„Monoloagele vecinului”, „Născut în 90”, „Orașul meu”, „A fost doar un vis” și „Dragostea durează o săptămână” sunt cele cinci spectacole pe care Asociația Culturală BIS,prin programul„BIS Educational”, le va prezenta în cartierele Sibiului, în cadrul celei de-a doua stagiuni „Teatrul din cartier”. Spectacolele vor avea loc în perioada 25 august – 15 noiembrie 2016, în cartierele Trei Stejari, Hipodrom, Ștrand și Vasile Aaron. Accesul publicului la toate spectacolele din programul „Teatrul din cartier” este gratuit, în limita locurilor disponibile în spațiile de joc.

„Monoloagele vecinului”, din cartierul Trei Stejari, se joacă în grădina BIS

Joi, 25 august 2016, de la ora 20:30, Laurențiu Bănescu prezintă în grădina BIS, din cartierul Trei Stejari (Strada Ștefan cel Mare, nr. 56), spectacolul „Monoloagele vecinului”. Laurențiu Bănescu este un actor aflat în plină ascensiune. În anul 2016 el va putea fi văzut pe marile ecrane interpretând rolul principal în ultimul film semnat de regizorul Nae Caranfil. Prezențaacestui actor încartiereleSibiuluiva fi un element de calitateși de noutate al proiectului„Teatrul din cartier”. Poatecelmailongevivprodus al teatrului independent românesc, spectacolul“Monoloagelevecinului”, scrisșiinterpretat de LaurențiuBănescu,vaoferidimensiuneproiectului „Teatrul din cartier”. La finalulspectacoluluivoravealocdiscuțiiîntre actor șispectatori. Tot la sediulAsociațieiCulturale BIS(BIS Teatru)vor fi prezentatealtedouăspectacole: „Născutîn 90” (31 august 2016,ora 20:30), spectacolceîi are îndistribuțiepeAndrada Grosu, Aneea Opriș și Claudiu Fălămașși „Orașulmeu” (1 septembrie 2016, ora 20:30), spectacol cu Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru, Andrada Grosu și Aneea Opriș.

 

„Am creat acest proiect cu gândul pe de o parte la foarte tinerii mei colegi actori, care merită o șansă, care au nevoie de o șansă și care își doresc foarte mult să joace. Să își practice meseria. Ne-am gândit totodată că Sibiul nu va fi format doar din cei care merg la spectacole în centru, în cafenele sau din toți cei pe care îi vedem în sălile de spectacol. Am vrut să cunoaștem acei oameni pe care nu îi vedem nici în cafenele, nici în baruri și nici în sălile clasice de spectacole. Și am reușit. Prima ediție a evenimentului ”Teatrul din cartier” ne-a confirmat că am avut dreptate. Există chemare pentru artă și frumos și dincolo de zidurile cetății, în cartiere, acolo unde nu se întâmplă multe lucruri. Anul acesta, un grup de actori tineri va duce spectacole de teatru în patru cartiere ale Sibiului, chiar lângă locuințele oamenilor. Vor juca în grădini, în biblioteci, în licee. Spectacolele au o componentă socială, intrarea este liberă, iar toate reprezentațiile vor fi urmate de discuții cu spectatorii din cartierul respectiv, din comunitatea respectivă. Accesul copiilor sub 12 ani nu este recomandat la anumite reprezentații, fiind posibil doar cu acordul și în prezența unui părinte. Deschidem joi, 25 august, în cartierul Trei Stejari, când Laurențiu Bănescu va aduce în gradina BIS „Monoloagele vecinului”. Rămâne să descoperiți voi, despre ce vecin este vorba și dacă îl cunoașteți sau nu.”Bogdan Sărătean, inițiator Teatrul din Cartier.

Programul complet de spectacole poate fi consultat pe siteul oficial al proiectului www.bis.respirateatru.ro. Toate spectacolele din cadrul proiectului, mai puțin „Monoloagele vecinului”, sunt producții BIS Teatru. A doua ediție a proiectului „Teatrul din cartier” se va încheia în data de 15 noiembrie, când va fi prezentat spectacolul „Născut în 90”, în Centrul Istoric, la Librăria Habitus.

Evenimentul „Teatrul din cartier” este organizat de Asociația Culturală BIS, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sibiu și este inclus în agenda culturală a orașului Sibiu. Partenerul unic al acestei ediții este UNIMAT, partener tradițional al proiectelor marca BIS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here