Crucea Roșie Română lansează un apel umanitar de urgență în sprijinul victimelor inundațiilor din Macedonia

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În data de 6 august a.c., ploi torențiale însoțite de vânturi puternice au provocat inundații grave în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei. 22 de persoane și-au pierdut viața, peste 60 de persoane au fost grav rănite și mai mult de 33 500 de persoane au fost afectate.

În regiunile Skopje și Tetovo, 7.000 de case au fost avariate, șoselele de centura și canalele de apă au fost distruse, zeci de sate rămânând izolate. Satele cele mai afectate sunt Chento, Indzikovo, Singelich, Stajkovci, Smilkovci, Creshevo, Viniche, Strachinci din regiunea Skopje, dar și satele Shipkovica, Brodec, Veshala și Poroj din regiunea Tetovo. În momentul de față, se desfășoară lucrări pentru îndepărtarea noroiului și a pietrelor.

Crucea Roșie din Macedonia în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație.

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestei urgențe umanitare, Cruce Roșie Română lansează ‘Apel umanitar pentru Macedonia’. Campania constă în colectarea de fonduri online și direct, în conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de către Cruce Roșie Macedonia pentru susținerea ajutorului de primă necesitate și se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile și a facilităților sanitare, precum și oferirea de asistență medicală și suport psihologic populației afectate.

Invităm pe toți cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizații guvernamentale și neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roșii Române deschise la BRD, Agenția Piața Romană:

LEI: RO42BRDE410SV62976224100 / EURO: RO61BRDE410SV62987484100 sau online pe site-ul www.crucearosie.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here