Sălaj: Zeci de filtre efectuate de polițiști în cadrul acțiunii “Blocada”

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Poliţiştii continuă acţiunea “Blocada”, acționând pe sectoarele de tranzit dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar și în gări și autogări. Într-o săptămână, polițiștii au constatat peste 30 de infracțiuni, au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale, au reținut în vederea suspendării 33 permise de conducere și au retras șase de certificate de înmatriculare.

Astfel, în perioada 15-21 august a.c., 338 polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi și din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au acționat zilnic, desfășurând 36 de activități specifice.

S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În doar șapte zile, polițiștii au constatat 31 de infracţiuni ( 17 în flagrant), dintre care 16 de natură judiciară, 12  la regimul circulaţiei rutiere, iar trei au constituit alte fapte.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

De asemenea, au fost aplicate 753 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 123868 lei.

Pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, polițiștii au aplicat 89 de sancţiuni.

În urma celor 47 filtre rutiere instituite, polițiștii aplicat 613 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 272 pentru încălcarea regimului legal de viteză și opt pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Ca măsură complementară, oamenii legii au reținut în vederea suspendării 33 permise de conducere, dintre care cinci pentru consum de alcool, șapte pentru viteză și 21 pentru alte abateri.

În perioada de referință, pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au retras șase certificate de înmatriculare.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here