2.498 de victime salvate cu elicopterele și avioanele SMURD

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Conform evaluării de etapă realizate la nivelul MAI, în ședința condusă săptămâna aceasta de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în primele șapte luni ale anului 2016, piloții Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne au efectuat 6.261 de ore de zbor.

Urmare a intervențiilor de transport aeromedical, au fost salvate 2.498 victime, rezultate din producerea unor situații de urgență sau situații deosebite.

Pentru desfășurarea acestui tip de misiuni, cu eficiență maximă, echipajul elicopterelor și avioanelor SMURD este format din piloți, medici și asistenți medicali.

O pondere importantă din activitatea Inspectoratului General de Aviație o reprezintă și misiunile de sprijin aerian pentru structurile operative ale MAI, fiind executate zboruri în cooperare cu Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria Română, Direcția Generală Anticorupție și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Din punct de vedere al participării la misiunile internaționale, acestea au fost executate la solicitarea Agentiei FRONTEX, unde Inspectoratul General de Aviație a executat peste 265 ore de zbor de supraveghere aeriană pentru combaterea migrației ilegale în Marea Egee.

Raportat la complexitatea si rezultatele misiunilor executate în primul semestru al anului 2016, precum si a resurselor aflate la dispoziție, Inspectoratul General de Aviație și-a atins obiectivele stabilite, iar resursa de aviație disponibilă asigură desfășurarea în bune condiții a misiunilor din competență pentru semestrul al II-lea, 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here