Hunedoara: Aflux impresionant de persoane în Geoagiu Băi

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În săptămâna precedentă efective din cadrul Postul Jandarmi Balneo Geoagiu Băi au executat misiuni de menținere a ordinii publice cu ocazia desfășurării manifestărilor cultural — artistice în zona de responsabilitate. Afluxul de turiști a fost destul de ridicat în această perioadă, între 7 și 10.000 de persoane zilnic, datorită uneia dintre cele mai importante sărbători creștine, Sfanta Maria Mare.

Jandarmii hunedoreni în misiune la acest sfârșit de săptămână

În perioada 19-21 august 2016, peste 100 de jandarmi hunedoreni vor asigura un climat de liniște și siguranță cetățenilor atât la manifestațiile cultural-artistice, religioase sau sportive ce se vor desfășura în spațiul public, cât și în stațiunile montane din județul Hunedoara. Dintre cele mai importante amintim:

* Zilele comunei Șoimuș

* Să-i cunoaștem pe străbunii nostrii daco-romanii — Geoagiu

* Premianții fără premii

* Stop defrișărilor

* Turneul de rugby din 6 orașe—organizat de Federația Română de rugby

* Istorie, natură, cultură — Costești

Și la acest sfârșit de săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, continuă misiunea de asigurare a ordinii publice în zona mănăstirii Prislop, unde sunt așteptați un număr mare de credincioși.

Pentru desfășurarea în bune condiții a manifestațiilor publice din această perioadă, alături de jandarmii hunedoreni vor fi în misiune și efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.

***

Tuturor celor care ajung la mănăstirea Prislop, ori în zona celorlalte lăcașe de cult din județ, precum și la manifestările cultural-artistice sau sportive ce se desfășoară în județul Hunedoara, pe perioada acestui sfârșit de săptămână, jandarmii hunedoreni le recomandă:

— să nu ofere sume de bani sau bunuri celor care apelează în mod repetat la mila publicului

— să nu achiziționeze bunuri de la persoane care nu dețin autorizație în acest sens

— să respecte recomandările făcute de organizatori sau de forțele de ordine

— să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje, etc.) sau a celor de valoare

— să evite conflictele cu alte persoane

***

De asemenea jandarmii montani sfătuiesc persoanele care aleg să-și petreacă acest sfârșit de săptămână în stațiunile montane din județul Hunedoara, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat și să se informeze temeinic asupra itinerariului propus și gradului de dificultate, să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu, precum și să studieze prognoza meteo pentru perioada în care doresc să se aventureze în zonele montane.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, recomandă tuturor cetățenilor ca în cazul în care sunt victime sau martori ai unei fapte de încălcare a legii, să apeleze la sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau să solicite sprijin la numărul unic pentru situații de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here