CLUJ: Zeci de mii de credincioși au sărbătorit Adormirea Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Mănăstirea clujeană Nicula și-a deschis și-n acest an porțile pentru zecile de mii de pelerini ce vin cu bucurie de praznicul Adormirii Maicii Domnului, pentru a se închina Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, dar și participe în aceste zile la hramul așezământului monahal.

Sute de oameni din diferite părți ale țării au ajuns încă de zilele trecute la mănăstire. Ei s-au așezat pe dealul din jurul așezământului monahal, unii și-au instalat corturile, și iau parte la toate slujbele oficiate de obștea mănăstirii pe altarul de vară. După ce ajung în curtea așezământului monahal, oamenii se opresc la bisericuța de lemn, unde rostesc rugăciuni și o parte dintre ei, conform tradiției, o înconjoară în coate și în genunchi de șapte ori. Această jertfă, spun ei, este mică pe lângă ajutorul pe care-l simt an de an din partea Fecioarei Maria. Apoi se închină Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, situată în biserica veche de zid, în fața altarului, și căreia îi spun necazurile și îi înalță rugăciuni. Mulți dintre ei, aduc de acasă haine ale celor dragi și le ating de icoană.

Zeci de mii de credincioși au sărbătorit astăzi Adormirea Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. Oamenii au venit de la sute de kilometri, din toate colțurile țării și s-au rugat pentru sănătate, bunăstare și pentru iertarea păcatelor.

Cei mai mulți au venit la Cluj, cu câteva zile înainte, iar aseară au asistat la slujba oficiată de preoți. Imediat după miezul nopții, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, a fost scoasă din biserică, iar preoții și credincioșii au înconjurat biserica de trei ori.

După Sfânta Liturghie oficiată în Biserică și la Acatistul Maicii Domnului, călugării și călugărițele mănăstirii, le-au împărțit credincioșilor sarmale și cozonac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here