Cluj: Astăzi încep Zilele Culturale Maghiare

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Gala de deschidere a celei de-a șaptea ediție a Zilelor Culturale Maghiare va avea loc astăzi, 15 august, începând de la ora 19:00, în Sala Mare a Operei Maghiare de Stat din Cluj. În cadrul evenimentului vor fi înmânate Premiile Clujul Comoară, acordate de Asociația Clujul Comoară pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității maghiare din Cluj și a Zilelor Culturale Maghiare. În a doua parte a serii, va fi prezentat spectacolul de gală Păunul și-a luat zborul, cu participarea unor ansambluri de muzică și dansuri populare de primă mână din diferite zone ale României. Evenimentul va avea traducere simultană în limba română. Puteți găsi mai multe detalii despre Gala de deschidere în documentul atașat sau accesând următorul link: http://goo.gl/iG74qN

Tot astăzi, la ora 21:00, în curtea Casei Tranzit, va avea loc Deschiderea Zilelor Filmului Maghiar, o petrecere în aer liber cu gulaș și muzică de film.

Marți, 16 august, de la ora 16:00, artistul vizual Bordos Laszlo Zsolt (alias Bordos ArtWorks) va susține o prezentare despre proiecția de 3D video mapping pe zidul Bisericii Sfântul Mihail, care va avea loc în data de 19 august, la ora 22:10, cu ocazia aniversării împlinirii a 700 de ani de la ridicarea Clujului la rang de oraș. Bordos Laszlo Zsolt este unul dintre cei mai apreciați VJ (video jockey) din întreaga lume. Lucrările sale au putut fi văzute în orașe ca New York, Los Angeles, Paris, Budapesta, Dubai, Geneva, Roma, Moscova, Quebec sau Mexico City. Evenimentul se va desfășura la Curtea Olimpică Maghiară (str. Iuliu Maniu, nr. 4), în sala din dreapta, și nu în locul anunțat inițial. Prezentarea va beneficia de traducere în limba română. Mai multe detalii în documentul atașat sau la următorul link: http://goo.gl/a09Wr4

Tot marți, începând la ora 12:00, la Biblioteca Academiei, va avea loc vernisajul expoziției Marele deceniu al trupelor de teatru la Cluj (1837—1847).

De la ora 16:00, pivnița Muzeului de Artă Cluj-Napoca va găzdui deschiderea celei de-a 4-a ediții a festivalului de Arte Vizuale Contemporane Mimesis, sub titlul Spații Conti-mentale. Mai multe detalii aici: http://goo.gl/rggNPy

De la ora 19:00, pe strada Brassai Sámuel, nr. 5, va avea loc spectacolul de teatru g.a.me al Asociației Teatrale Shoshin.

De la 19:30, în curtea Muzeului de Artă, publicul va putea participa la o serată de muzică de cameră a ansamblului Classis. În documentul atașat puteți consulta programul tuturor evenimentelor din cadrul Zilelor Culturale Maghiare care vor avea loc în curtea Muzeului de Artă.

Tot marți seara vor avea loc și primele concerte de pe scena mare din Piața Unirii: Knock Out (http://goo.gl/4dw2wI) și Beatrice (http://goo.gl/LDxwE2).

De miercuri, 17 august, se vor deschide activitățile de pe tradiționala Stradă a Festivalului (Mihail Kogălniceanu) și strada Potaissa. Pentru mai multe detalii despre evenimentele care se vor desfășura pe cele două străzi, vă invităm să accesați următoarele link-uri: http://goo.gl/7M7IAc — Strada Mihail Kogălniceanu și http://goo.gl/qpvMY9 — Strada Potaissa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here