Proetnica – Festival Intercultural Sighișoara 18 – 21 august 2016

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara (ibz), anunță lansarea oficială a programului a celei de-a 14-a ediții Proetnica—Festival Intercultural Sighișoara.

ProEtnica 2016 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis.

Partenerii ProEtnica 2016 — Festival Intercultural Sighișoara sunt Consiliul Județean Mureș precum și Instituția Prefectului Județul Mureș.

Proiectul este finanțat de către Ministerul Culturii și Municipiul Sighișoara.

De asemenea, evenimentul se bucură și de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania București și Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI).

Programul manifestării reunește momente de exprimare culturală a celor 19 organizații ale minorităților naționale și a altor organizații etno-culturale în următoarele domenii: arta spectacolului cu 62 de manifestări pe scena din Piața Cetății; în locațiile Piața Muzeului și strada Muzeului vor putea fi găsite 11 standuri meșteșugărești și de prezentare ale comunităților etnice; în Sala mică a Primăriei Municipiului Sighișoara vor fi susținute 8 prelegeri, conferințe și mese rotunde despre etnii și conviețuire interculturală și interreligioasă, iar la Centrul Național de Informare Turistică (Sala Sander), șase artiști reprezentanți ai minorităților naționale realizează o expoziție de artă contemporană.

Ca o noutate, în programul ediției de anul acesta a fost inclusă secțiunea de film care cuprinde 3 filme documentare ce vor dezbate diferite teme (tema dialogului interreligios, dialog intercultural, cultura minorităților etc.), o secțiune de workshop care include 5 activități oferite de Organizațiile Minorităților Naționale pe diferite teme (dans, cultură, tradiții), precum și 6 parade ale diversității etno-culturale.

Cele 20 de Minorităților Naționale vor fi prezente la ProEtnica 2016 — Festival Intercultural Sighișoara cu peste 600 de participanți.

Serile festivalului Proetnica se vor încheia cu o serie de concerte susținute pe scena din Piața Cetății, de către formații și interpreți apreciați atât în țară cât și în străinătate: Bucharest Klezmer Band, Koszika & the Hotshots, Semnal M, precum ?i o seară de muzică folk cu artiștii Dinu Olărașu, Puiu Ivanițchi și Mircea Vintilă.

Preconizăm prezența în decursul a celor 4 zile de manifestări a peste 15.000 de vizitatori.

Așadar ProEtnica oferă minorităților naționale o Agora pentru exprimarea, păstrarea și dezvoltarea identităților etnoculturale din România, promovează dialogul intercultural și interacțiunea artistică, contribuind astfel la păstrarea și crearea păcii interetnice într-o societate pluralistă și democratică.

Programul Proetnica 2016 — Festival Intercultural Sighișoara poate fi accesat pe pagina oficială a festivalului: www.proetnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here