Măsuri sporite la Brașov, Cluj și Hunedoara! Aproape 10.000 de polițiști și peste 5.000 de pompieri, pregătiți pentru un weekend prelungit!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă,  şeful Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, a dispus ca 9.800 de polițiști să fie în stradă, în acest week-end prelungit.

În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie 9.800 de poliţişti de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum și de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la combaterea criminalităţii organizate, suplimentar față de dispozitivele curente.

Cei 9.800 de poliţişti vor acţiona cu 4.224 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 3.213 patrule de siguranţă publică, dintre care 650 pedestre şi 2.563 auto.

În aceste zile, 3.173 de poliţişti vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice şi ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la mânăstirea Nicula, județul Cluj, în localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov și la Mânăstirea Tismana din județul Gorj.

La data de 14 august, în parcul Titan din Capitală vor avea loc evenimente artistice, iar în aceeași zi vor avea loc concerte în Piața Constituției.

De asemenea, în perioada 13-14 august, la Buftea, la Palatul Știrbei, va avea loc Festivalul “Summer Well 2016”.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 1.347 de poliţişti rutieri vor acţiona pe 349 de tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, utilizând în medie, zilnic, peste 340 de aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către Litoral şi Valea Prahovei.

De asemenea, traficul rutier pe principalele drumuri naționale și pe autostrăzi va fi supravegheat din aer de aeronave ale I.G.Av..

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor acţiona pe 207 trenuri de călători, în 231 staţii şi triaje de cale ferată, în 14 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Totodată, 12 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.


În perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, peste 5.000 de pompieri salvatori cu 2.800 de mijloace tehnice vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranţa cetăţeanului, bunurilor şi mediului.

Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor 250 echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor medical calificat, precum și de cele 18 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească aceste sărbători, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate întreprinderea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

În această săptămână, inspectorii de prevenire au realizat instruirea personalului clerical și au verificat modul de organizare a apărării împotriva incendiilor la lăcașurile de cult unde este așteptat un număr mare de pelerini, pentru identificarea și remedierea potențialelor nereguli privind securitatea la incendiu. Cu prilejul acestor acţiuni au fost verificate: asigurarea căilor de evacuare a persoanelor, a căilor de acces a autospecialelor de intervenţie și exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice.

Întrucât în perioada acestei minivacanțe, în unitățile de cazare sunt așteptate mai multe persoane, pompierii au verificat respectarea îndeplinirii măsurilor pe linia protecției la incendiu în structurile de primire turistică atât din zonele montane, cât și de pe litoralul Mării Negre.

Pe baza analizelor de risc efectuate de către specialiștii în domeniu, în locațiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate măsuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea în proximitatea obiectivelor a unor echipaje de intervenție pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat.

Totodată, având în vedere că în acest sfârșit de săptămână este preconizată o creștere a numărului de persoane care se deplasează în zona litoralului, IGSU a dispus măsuri pentru dislocarea mai multor autospeciale de descarcerare și acordare a primului ajutor medical pe autostrăzile A2 și A4, în vederea eficientizării acțiunilor operative.

MĂSURI SPORITE!

În localitatea Prislop din județul Hunedoara este operaționalizat un punct de prim ajutor medical, unde paramedicii SMURD asistă persoanele cu urgențe medicale aflate în pelerinaj la mănăstirea din localitate.

Măsuri suplimentare au fost adoptate și la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, unde va fi amplasat un punct medical avansat (cort de prim ajutor SMURD), iar două ambulanțe SMURD și o autospecială pentru stingerea incendiilor vor asigura intervenția la nevoie.

Având în vedere că numeroşi cetăţeni aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii, la iarbă verde, utilizând surse de foc în spaţii deschise, reamintim următoarele măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

– pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt;

– înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ;

– supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;

– nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse.

Pompierii salvatori sunt permanent la datorie, pregătiți să răspundă prompt nevoilor comunităţii, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here