Internațional: Grup de cetățeni români repatriați din Siria, prin Turcia

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ministerul Afacerilor Externe informează că cinci cetățeni români (dintre care patru minori) au fost evacuați la 11 august 2016, la cerere, din Siria și repatriați pe cale terestră și aeriană, cu sprijinul Ambasadei României la Damasc, Ambasadei României la Ankara, Consulatul General al României la Istanbul și al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

Consulatul General al României la Istanbul a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii grupului de cetățeni români și a oferit asistență consulară pe parcursul întregii repatrieri, asigurând întregul suport logistic. Grupul format din 5 cetățeni români a sosit, în siguranță, la București, la 11 august 2016.

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate.

MAE precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, facilitând până în prezent, evacuarea și repatrierea din Siria a unui număr de 722 cetățeni români și membri de familie.

Reamintim faptul că, în prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța și Republica Moldova, aflați pe teritoriul Siriei.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetățenilor români aflați în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației ‘Călătorește în siguranță’ ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îți poate salva viața!’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here